Domáce zeleninové lečo

80 min
REKLAMA

Zavárané lečo ako od babičky

80 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 kg paradajky Pridané do
  • 2 kg paprika Pridané do
  • 4 ks cibuľa Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletá sladká červená paprika Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.

2. Krok

Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).

3. Krok

Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.

4. Krok

Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov