Domáce zeleninové lečo

REKLAMA

Zavárané lečo ako od babičky

  • 80Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 kg paradajky Pridané do
  • 2 kg paprika Pridané do
  • 4 ks cibuľa Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletá sladká červená paprika Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.

2. Krok

Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).

3. Krok

Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.

4. Krok

Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Pravá trnavská pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá trnavská pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie kvasené uhorky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie kvasené uhorky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Pravá trnavská pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá trnavská pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie kvasené uhorky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie kvasené uhorky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzske ratatouille original recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Adri1017

Domáce zeleninové lečo

Zavárané lečo ako od babičky

80
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.

2. Krok

Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).

3. Krok

Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.

4. Krok

Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.

Ingrediencie
3 kg
paradajky
2 kg
paprika
4 ks
cibuľa
3 pl
soľ
2 pl
mletá sladká červená paprika
2 dcl
olej