REKLAMA

Domáce zeleninové lečo

Zavárané lečo ako od babičky

REKLAMA
ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Recept nájdeš v tomto článku

ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 kg paradajka Pridané do
  • 2 kg paprika Pridané do
  • 4 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletá sladká červená paprika Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.

2. Krok

Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).

3. Krok

Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.

4. Krok

Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov