FOTORECEPT Domáce tvarohové rezance
Rezance z hladkej múky zmiešané s tvarohom slaninkou alebo práškovým cukrom
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 2 kúsok vajec
- 300 g hladkej múky
- 1⁄2 čl vody
- 1 tvaroh
- 2 pl práškový cukor
- 150 g slanina
- 1⁄2 čajová lyžička mlieko
- soľ
Postup
Nachystáme si ingrediencie.
Z hladkej múky, vody a vajíčok si vypracujeme hladké cesto, tak aby sa nelepilo. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenko.
Potom si cesto nakrájame na tenké rezance.
Dáme variť do osolenej vody cca 8-10 minút. Scedíme a zmiešame s tvarohom a troškou mlieka.
Servírujeme na sladko s práškovým cukrom alebo na slano s opečenou slaninkou.
Bonus: Babka ma naučila pridať si na cukrom ochutené rezance slaninu, ale samozrejme už ako komu chutí.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáce tvarohové rezance
Rezance z hladkej múky zmiešané s tvarohom slaninkou alebo práškovým cukrom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/ba10fd9a3906662e10b825924b4751fa.jpeg)
Nachystáme si ingrediencie.
Z hladkej múky, vody a vajíčok si vypracujeme hladké cesto, tak aby sa nelepilo. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenko.
Potom si cesto nakrájame na tenké rezance.
Dáme variť do osolenej vody cca 8-10 minút. Scedíme a zmiešame s tvarohom a troškou mlieka.
Servírujeme na sladko s práškovým cukrom alebo na slano s opečenou slaninkou.
Bonus: Babka ma naučila pridať si na cukrom ochutené rezance slaninu, ale samozrejme už ako komu chutí.