REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Domáce trhance

Domáce cesto na trhance.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 200 ml voda Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripraviť si cesto na trhance nie je vôbec zložité. Do misky si dáme múku, osolíme a pridávame vodu.

2. Krok

Vodu pridávame postupne podľa potreby aby nám vzniklo tuhšie cesto. Nesmie byť však veľmi tvrdé. Cesto si necháme aspoň 20 minút odležať.

3. Krok

Dáme si variť vodu, osolíme ju. Cesto si vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na dlhé pásiky.

4. Krok

Keď voda zovrie z dlhých pásov trháme menšie kúsky, ktoré hádžeme do vody. Uvaríme do mäkka.

5. Krok

Tradičné trhance sa podávajú premiešané s bryndzou a varenými zemiakmi. Posypané vyškvarenou slaninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1408 receptov

Obed

4480 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1302 receptov

Mascarpone

327 receptov