REKLAMA

Zdroj: HK Fotografie for Adobe Stock

Domáce Stippgrütze - Vestfálske jedlo

Hoci príprava Stippgrütze zaberie trochu času, rozhodne stojí za námahu - tento rustikálny, pikantný pokrm je absolútnym tipom tradičnej vestfálskej kuchyne. Každá rodina má svoj vlastný recept a toto je ten môj, ktorý som teraz doma pripravila už mnohokrát.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 750 g bravčový bôčik Pridané do
  • 500 g bravčové kosti Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 1 zväzok Zelená polievka Pridané do
  • 500 g Pohánkové krúpy Pridané do
  • 2 Tablespoon soľ Pridané do
  • 2 ČL Pepper Pridané do
  • 1 ČL majoránka Pridané do
  • 2 Klobásy Mettwurst Pridané do
  • 2 Čierny puding Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V prípade receptu na vestfálsky bôčik Stippgrütze najprv preskúmajte bravčový bôčik a odstráňte kožu, ak je ešte na ňom - mäso je vďaka nej jemnejšie. Potom bravčový bôčik nakrájajte na kúsky.

2. Krok

Bravčové kosti, cibuľu a zeleninu vložte do veľkého hrnca a zalejte približne 3 litrami vody. Varte približne hodinu na miernom ohni.

3. Krok

Pohánkové krúpy prepláchnite studenou vodou a potom ich pridajte do hrnca s polievkou. Varte ďalších 45 minút.

4. Krok

Medzitým rozrežte klobásy a ich obsah pridajte do polievky. Dávajte pozor, aby ste klobásy nespálili.

5. Krok

Pridajte bravčový bôčik a ochuťte ho soľou, korením a majoránom. Vestfálske bravčové mäso varte ďalších 45 minút.

6. Krok

Pred podávaním skontrolujte, či má polievka správnu konzistenciu. Ak je krupica príliš hustá, môžete jednoducho pridať trochu vody. Mala by byť hustá, ale nie príliš riedka. Ako príloha k Stippgrütze sa môže podávať čerstvý chlieb alebo zemiaky a kyslá kapusta.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov