REKLAMA

Domáce kuracie krídelká

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 18 kuracích krídeliek Pridané do
  • 112 Lyžice Prášku do pečiva Pridané do
  • 14 lyžičky morskej soli Pridané do
  • 112 Lyžice ghee Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Trúbu predohrejte na 120 stupňov Celzia. Dve mriežky umiestnite do hornej a strednej časti trúby.  Do spodnej časti trúby umiestnite hlboký pekáč na odkvapkávajúci tuk z krídeliek a prikryte alobalom (lepšie sa potom umyje).

2. Krok

Krídelká rozdeľte v kĺbe na menšie kúsky a osušte ich papierom. Dajte do uzavierateľného sáčku alebo do misy. Pridajte prášok do pečiva a soľ a premiešajte, aby boli krídelká všade pokryté.

3. Krok

Krídelká rozložte v jednej vrstve na mriežku kožou navrch. Každý kúsok potrite ghí a pečte v spodnej tretine trúby cca 30 minút. Potom presuňte do hornej časti trúby a teplotu zvýšte na 220 stupňov Celzia. Pečte ešte ďalších 40 minút.

4. Krok

Pred podávaním nechajte krídelká 5 minút odpočívať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1474 receptov

Cestoviny

543 receptov

Večera

4551 receptov