REKLAMA
![Domáce hamburgerové žemle Domáce hamburgerové žemle](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0_H_GJq2hk3XIsfvx-AqyJQuoas=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b4dODZti4XqNqGoNORme/6cf6798089dd27696e6540cdee4140.jpeg)
Domáce hamburgerové žemle
Domáce žemle na hamburger
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1⁄2 šálky teplej vody
- 1 čl kryštálový cukor
- 1 veľké vajce
- 3⁄4 šálky teplého mlieka
- 31⁄2 šálky polohrubá múka
- 1 čl soľ
- 1⁄4 šálky maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do veľkej misy si dáme vlažné mlieko, vajíčko, ktoré ma izbovú teplotu, vodu, sušené droždie a cukor. Spolu jemne premiešame.
![Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1 Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HRxprl206-pOdNJz7JRRF44WIw0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b4dODZti4XqNqGoNORme/405e5d543b3b06789d39601faf95dd.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do tekutej zmesi prisypeme múku a soľ. Pridáme rozpustené maslo. Poriadne zamiesime. Vznikne nám jednotné cesto, ktoré prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
![Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1 Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1HQ7VsZexl3-tBfcMZnWqbC9GYA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b4dODZti4XqNqGoNORme/306e276e70ccb347b361f2a3c0962d.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Po hodine cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme valec. Valec si rozdelíme na 6 rovnako veľkých častí.
![Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1 Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/YfSbgclhzOM_Ggz74arS8xbOkRs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b4dODZti4XqNqGoNORme/9a8013cb431c225ac131ca88e95b5d.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Každú jednu časť v ruke premiesime a vytvarujeme do tvaru žemle teda gule. Poukladáme ich jednu vedľa druhej do misy a povrch posypeme sezamom. Necháme ešte 15 minút odpočívať a dáme piecť na 180 stupňov na 20 minút do zlata.
![Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1 Domáce hamburgerové žemle - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/fiDDAD9g8Zqko-C2NFyGoL2kslg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b4dODZti4XqNqGoNORme/5cee95cd425db7ab278461c21abcd5.jpeg)
Zdroj: Youtube