REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/m4oL8tvYQmjt7rgJ2_Gi/c9dda7d8e03b0a015456d09d1e3890.jpeg)
Zdroj: Canva
Domáce arašidové maslo
Jednoduchý a rýchly recept na prípravu domáceho arašidového masla.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g nesolené arašidy
- 1 pl morská soľ
- 1 pl Med
- kokosový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Arašidy rozložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Opekáme ich v rúre rozohriatej na 150°C približne 20 minút.
2. Krok
Po opečení ich presypeme do mixéra a mixujeme do vtedy, pokiaľ nevznikne hustá krémová pasta.
3. Krok
Pomáhame si špachtličkou alebo vareškou a občas hmotu premiešame. Mixovanie by nám malo zabrať zhruba 15 minút.
4. Krok
Ak sa nám zdá arašidové maslo príliš suché, pridáme k nemu trochu kokosového oleja.
5. Krok
V prípade, že ho chceme pripraviť na sladko, pridáme k nemu lyžicu medu.