Zdroj: pixabay

Domáca tlačenka

120 min
37
REKLAMA

Domáca tlačenka, zabíjačková špecialita.

120 min
37
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 12 ks bravčová hlava Pridané do
  • 1 ks bravčové koleno Pridané do
  • 1 ks bravčový jazyk Pridané do
  • 12 ks bravčové srdce Pridané do
  • 200 g bravčová koža Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • majorán Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hlavu, kože, koleno, srdce, jazyk dáme variť do malého množstva vody. Varíme kým sa nám mäso samonezačne oddeľovať od kostí.

2. Krok

Keď je mäso uvarené oberieme ho a nakrájame na kocky. Vývar si prelejeme do druhého hrnca.

3. Krok

K vývaru pridáme korenie, soľ, prelisovaný cesnak a majorán. Pridáme na kocky pokrájané mäso.

4. Krok

Hotovou zmesou plníme tlačenkové vrecká, ktoré dobre uzatvoríme.

5. Krok

Tlačenku ešte hodinu obvárame vo zvyšku vývaru.

6. Krok

obvarenú tlačenku si dáme na doku zaťažíme druhou doskou a necháme stuhnúť do druhého dňa v chlade. Tlačenku je dobre po zhruba 6 hodinách tuhnutia pretočiť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

704 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov