REKLAMA

Zdroj: pixabay

Domáca tlačenka

Domáca tlačenka, zabíjačková špecialita.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 12 ks bravčová hlava Pridané do
  • 1 ks bravčové koleno Pridané do
  • 1 ks bravčový jazyk Pridané do
  • 12 ks bravčové srdce Pridané do
  • 200 g bravčová koža Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hlavu, kože, koleno, srdce, jazyk dáme variť do malého množstva vody. Varíme kým sa nám mäso samonezačne oddeľovať od kostí.

2. Krok

Keď je mäso uvarené oberieme ho a nakrájame na kocky. Vývar si prelejeme do druhého hrnca.

3. Krok

K vývaru pridáme korenie, soľ, prelisovaný cesnak a majorán. Pridáme na kocky pokrájané mäso.

4. Krok

Hotovou zmesou plníme tlačenkové vrecká, ktoré dobre uzatvoríme.

5. Krok

Tlačenku ešte hodinu obvárame vo zvyšku vývaru.

6. Krok

Obvarenú tlačenku si dáme na doku zaťažíme druhou doskou a necháme stuhnúť do druhého dňa v chlade. Tlačenku je dobre po zhruba 6 hodinách tuhnutia pretočiť.

Komentáre (1)

Vladimir_Cibulka 21. 2. 2023

vyzera super hned vyskusam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov