:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SUsYafD_sARpW3SEUbHO/f34d84da48b9c18bb904d744c3987f.jpeg)
Domáca slepačia polievka
130 min
2
REKLAMA
Tento recept na domácu slepačiu polievku mám od mojej babičky. Chutí výborne.
130 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks kuracie kosti chrbát krídla stehná
- 3 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- 1⁄4 ks zeler
- 1⁄2 ks kaleráb
- 1 ks cibuľa
- 1⁄2 ks pór
- petržlenová vňať
- 3 l voda
- 10 ks celé čierne korenie
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegeta
- 1 ks rezance
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Kuracie kosti poriadne umyjeme a vložíme do hrnca variť.
2. Krok
Na vrchu sa začne tvoriť pena, ktorú žufankou odoberieme.
3. Krok
Zeleninu ošupíme a nakrájame na tenké pásiky.
4. Krok
Nakrájanú zeleninu vložíme do polievky až vtedy, keď sa prestane tvoriť pena.
5. Krok
Polievku dochutíme soľou, korením a vegetou.
6. Krok
Pri slepačej polievke musíme dávať pozor, aby polievka nevrela, inak bude vývar zakalený!
7. Krok
Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme približne 2 hodiny.
8. Krok
Slepačiu polievku servírujeme s rezancami - najlepšie domácimi.
9. Krok
TIP: Po vychladnutí odoberieme z polievky mäso a zeleninu a skladujeme v chladničke samotný vývar. Takto vydrží dlhšie.