Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Domáca sekaná

110 min
REKLAMA

Ostali Vám staré rožky a neviete čo s nimi? Premeňte ich na šťavnatú sekanú plnenú vajíčkom, uhorkou, paprikou a párkom.

110 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 1 kg bravčové pliecko Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
  • 3 ks väčšie vajíčko Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 2 ks starý rožok Pridané do
  • 6 ks uvarené vajíčka Pridané do
  • 4 ks pikantná párka Pridané do
  • 1 dcl mlieko Pridané do
  • 1 lyžica majoránka Pridané do
  • 1 lyžica vegeta Pridané do
  • 8 ks cesnak Pridané do
  • 1 lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 lyžička mletá sladká paprika Pridané do
  • nasekaná petržlenová vňať Pridané do
  • sterilizovaná uhorka Pridané do

Na obalenie

  • hladká múka Pridané do

Na podliatie

  • 400 ml voda Pridané do

Omáčka

  • solamyl alebo múka Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesnak, cibuľu a pliecko zomelieme.

2. Krok

V mise zmiešame narezané a v mlieku namočené žemle, mleté suroviny s ostatnými ingredienciami - okrem vajec uvarených na tvrdo, párkov a uhoriek. Rukou všetko dobre premiešame.

3. Krok

Na podložke navrstvíme polovicu zmesi. Do pásu poukladáme vajíčka, uhorky a párky.

4. Krok

Zakryjeme to druhou polovicou zmesi a vyformujeme do tvaru valca, okolo ktorého nasypeme hladkú múku a opatrne sekanú v tej múke vyvaľkáme.

5. Krok

Následne ju prenesieme do dobre vymasteného pekáča. Okolo nej nalejeme vodu a zakryjeme ju alobalom. Takto pripravenú sekanú pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 60 minút.

6. Krok

Po hodine alobal odložíme a dopekáme ešte 30 minút.

7. Krok

Po upečení sekanú vyberieme z pekáča a z výpeku, ktorý nám ostal urobíme omáčku. Pridáme do neho vodu, privedieme k varu a zahustíme buď múkou alebo solamylom.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov