REKLAMA
![Domáca karamelová poleva Domáca karamelová poleva](https://eu.tastescdn.net/thumbor/zrCttG_1CkTGhLcN1gms9IgZ2Pg=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tu78laQqE_9DtkAfawg_/5b0a55ba985fc663b0978b99a1e659.jpeg)
Zdroj: Facebook - VARÍME s MIRKOU a RECEPTAMI
Domáca karamelová poleva
Najlepšia karamelová poleva. Výborne sa hodí aj do plniek s pudingom alebo maslom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g kryštálový cukor
- 4 pl nesolené maslo
- 1 čl morská soľ
- 1⁄2 hrnček šľahačka
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1 pl vanilková esencia
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
10 min.
Najprv si roztopíme maslo. V ňom potom skaramelizujeme cukor, pridáme soľ, mlieko a šľahačku. Všetko spolu zmiešame v hrnci a na miernom ohni varíme za stáleho miešania alebo do zhustnutia približne 6 až 9 minút. Pozor! Pri chladnutí viac tuhne. V chladničke ju môžeme skladovať az 12 dní. Pred podávaním ju treba mierne zohriať.
Presne podla tohto receptu robím aj ja :)