REKLAMA

Domáca horúca čokoláda so šľahačkou

Za mňa jednoznačne najlepšia domáca horúca čokoláda. Príprava je veľmi jednoduchá!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 56 g kvalitnej mliečnej alebo horkej čokolády Pridané do
  • 112 hrnček plnotučného mlieka Pridané do
  • 2 čl trstinového cukru Pridané do
  • 1 čl kakao Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • smotanu na šľahanie Pridané do
  • 1 pl práškového cukru Pridané do
  • kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Začneme tým, že si dáme zohrievať mlieko do hrnca. Kým sa zahrieva, nakrájame si čokoládu na menšie kúsky.

2. Krok

Do zohriateho mlieka (mlieko nesmie vrieť) pridáme nakrájanú čokoládu, trstinový cukor, kakao aj soľ a miešame metličkou kým sa všetko pekne prepojí.

3. Krok

Hotovú horúcu čokoládu odložíme stranou a zatiaľ si vyšľaháme šľahačku zo smotany a práškového cukru.

4. Krok

Naservírujeme do skleneného pohára, ozdobíme šľahačkou a preosiatym kakaom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov