REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mIaXo93P_HtxrzsJ34pS/21948d457323fd1c613c8549481d05.jpeg)
Domáca horúca čokoláda so šľahačkou
Za mňa jednoznačne najlepšia domáca horúca čokoláda. Príprava je veľmi jednoduchá!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 56 g kvalitnej mliečnej alebo horkej čokolády
- 11⁄2 hrnčeka plnotučného mlieka
- 2 čl trstinového cukru
- 1 čl kakao
- štipku soli
- smotanu na šľahanie
- 1 pl práškového cukru
- kakao na preosiatie

REKLAMA
Postup
10 min
1. Krok
Začneme tým, že si dáme zohrievať mlieko do hrnca. Kým sa zahrieva, nakrájame si čokoládu na menšie kúsky.
2. Krok
Do zohriateho mlieka (mlieko nesmie vrieť) pridáme nakrájanú čokoládu, trstinový cukor, kakao aj soľ a miešame metličkou kým sa všetko pekne prepojí.
3. Krok
Hotovú horúcu čokoládu odložíme stranou a zatiaľ si vyšľaháme šľahačku zo smotany a práškového cukru.
4. Krok
Naservírujeme do skleneného pohára, ozdobíme šľahačkou a preosiatym kakaom.
Práve sa na to vrhla celá rodina, výborné!!!