REKLAMA
   
Domáca horúca čokoláda so šľahačkou
Za mňa jednoznačne najlepšia domáca horúca čokoláda. Príprava je veľmi jednoduchá!
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 56 g kvalitnej mliečnej alebo horkej čokolády
 - 11⁄2 hrnček plnotučného mlieka
 - 2 čl trstinového cukru
 - 1 čl kakao
 - štipka soli
 - smotanu na šľahanie
 - 1 pl práškového cukru
 - kakao
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 10 min.
1. Krok 
  Začneme tým, že si dáme zohrievať mlieko do hrnca. Kým sa zahrieva, nakrájame si čokoládu na menšie kúsky.
2. Krok 
  Do zohriateho mlieka (mlieko nesmie vrieť) pridáme nakrájanú čokoládu, trstinový cukor, kakao aj soľ a miešame metličkou kým sa všetko pekne prepojí.
3. Krok 
  Hotovú horúcu čokoládu odložíme stranou a zatiaľ si vyšľaháme šľahačku zo smotany a práškového cukru.
4. Krok 
  Naservírujeme do skleneného pohára, ozdobíme šľahačkou a preosiatym kakaom.