Domáca horúca čokoláda so šľahačkou
Za mňa jednoznačne najlepšia domáca horúca čokoláda. Príprava je veľmi jednoduchá!
- 10Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 56 g kvalitnej mliečnej alebo horkej čokolády
- 11⁄2 hrnčeka plnotučného mlieka
- 2 čl trstinového cukru
- 1 čl kakaa
- štipku soli
- smotanu na šľahanie
- 1 pl práškového cukru
- kakao na preosiatie
Postup
Začneme tým, že si dáme zohrievať mlieko do hrnca. Kým sa zahrieva, nakrájame si čokoládu na menšie kúsky.
Do zohriateho mlieka (mlieko nesmie vrieť) pridáme nakrájanú čokoládu, trstinový cukor, kakao aj soľ a miešame metličkou kým sa všetko pekne prepojí.
Hotovú horúcu čokoládu odložíme stranou a zatiaľ si vyšľaháme šľahačku zo smotany a práškového cukru.
Naservírujeme do skleneného pohára, ozdobíme šľahačkou a preosiatym kakaom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáca horúca čokoláda so šľahačkou
Za mňa jednoznačne najlepšia domáca horúca čokoláda. Príprava je veľmi jednoduchá!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mIaXo93P_HtxrzsJ34pS/21948d457323fd1c613c8549481d05.jpeg)
Začneme tým, že si dáme zohrievať mlieko do hrnca. Kým sa zahrieva, nakrájame si čokoládu na menšie kúsky.
Do zohriateho mlieka (mlieko nesmie vrieť) pridáme nakrájanú čokoládu, trstinový cukor, kakao aj soľ a miešame metličkou kým sa všetko pekne prepojí.
Hotovú horúcu čokoládu odložíme stranou a zatiaľ si vyšľaháme šľahačku zo smotany a práškového cukru.
Naservírujeme do skleneného pohára, ozdobíme šľahačkou a preosiatym kakaom.