:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IIdiZxyOaBlCiLHk8dum/62d9f434f9be05c0c97dc90d2b6fd8.png)
Zdroj: GSDesign via Adobe Stock
Dezert z čokoládovej salámy bez pečenia
Túto čokoládovú salámu som prvýkrát pripravila pred niekoľkými rokmi a odvtedy sa stala jedným z mojich najobľúbenejších dezertov. Nielenže má jedinečnú chuť a vzhľad, ale je aj jednoduchá na prípravu a perfektná ako malé sladké občerstvenie alebo ku káve.
Ingrediencie
- 200 g horkosladká čokoláda
- 100 g maslo
- 100 g cukor
- 2 vajcia
- 200 g maslové sušienky
- práškový cukor
- drvené orechy a ovocie
Najnovšie letáky
Postup
Recept na čokoládovú salámu pripravíte tak, že najprv rozpustíte čokoládu s maslom v bain-marie. Dôležité je, aby voda nevystrekla na čokoládu, inak sa čokoláda stane hrudkovitou. Čokoláda by tiež nemala byť príliš horúca, inak stratí svoj lesk.
Kým sa čokoláda rozpúšťa, môžete sušienky rozdrviť v sáčku. Odporúčam ponechať rôzne veľkosti omrviniek, aby saláma získala peknú štruktúru.
V inej miske vyšľahajte cukor a vajcia do hladka.
Rozpustenú čokoládu pomaly vmiešajte do zmesi cukru a vajec.
Teraz do čokoládovej zmesi pridajte rozdrvené sušienky (prípadne orechy alebo sušené ovocie) a dobre premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nerozloží.
Potom zmes vytvarujte do valčeka a zabaľte ju do potravinovej fólie. Pevne ho pritlačte, aby ste vytvorili typický tvar salámy. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Pred podávaním posypte čokoládovú salámu práškovým cukrom, aby ste dosiahli vzhľad salámy.
Bavte sa pri ich skúšaní a užívajte si ich!