REKLAMA

Zdroj: Canva

Chutná veľkonočná hrudka na sviatočný stôl

Tradičná veľkonočná hrudka alebo syrek sa pripravuje vždy na veľkonočný stôl. Taktiež nemôže chýbať v košíku na posvätenie spolu s júdáškami a mazancom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 8 ks vajce Pridané do
  • cukor Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Mlieko osolíme a osladíme.

2. Krok

Potom k nemu pridáme vajcia a vyšľaháme ich.

3. Krok

Za stáleho miešania hrudku varíme na miernom ohni kým nezačne hrudkovatieť.

4. Krok

Do sitka dáme utierku a vylejeme na ňu uvarenú zmes.

5. Krok

Utierku stočíme a poriadne vytlačíme šťavu z hrudky.

6. Krok

Zavesíme ju aspoň na 5 hodín, aby prebytočná šťava odkvapkala.

7. Krok

Utierku s hrudkou môžeme zavesiť napríklad aj na varešku, ktorú položíme na vyšší hrniec a nechať odkvapkať v chladničke.

8. Krok

Tipy na prípravu Do veľkonočnej hrudky /syreku môžeme pridať šunku alebo bylinky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2291 receptov

Obed

4964 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4217 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4681 receptov