REKLAMA

Zdroj: Canva

Chutná veľkonočná hrudka na sviatočný stôl

Tradičná veľkonočná hrudka alebo syrek sa pripravuje vždy na veľkonočný stôl. Taktiež nemôže chýbať v košíku na posvätenie spolu s júdáškami a mazancom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 8 ks vajce Pridané do
  • cukor Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

300 min.
1. Krok

Mlieko osolíme a osladíme.

2. Krok

Potom k nemu pridáme vajcia a vyšľaháme ich.

3. Krok

Za stáleho miešania hrudku varíme na miernom ohni kým nezačne hrudkovatieť.

4. Krok

Do sitka dáme utierku a vylejeme na ňu uvarenú zmes.

5. Krok

Utierku stočíme a poriadne vytlačíme šťavu z hrudky.

6. Krok

Zavesíme ju aspoň na 5 hodín, aby prebytočná šťava odkvapkala.

7. Krok

Utierku s hrudkou môžeme zavesiť napríklad aj na varešku, ktorú položíme na vyšší hrniec a nechať odkvapkať v chladničke.

8. Krok

Tipy na prípravu Do veľkonočnej hrudky /syreku môžeme pridať šunku alebo bylinky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4607 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Večera

4312 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Cestoviny

519 receptov

Mascarpone

330 receptov