REKLAMA

Zdroj: hanbr from Getty Images

Chrenová omáčka s údeným mäsom

Pripravte si domácu chrenovú omáčku s údeným mäsom. Tento recept je perfektný pre nedeľný obed alebo inú špeciálnu príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Omáčka

  • 100 g maslo Pridané do
  • 2 Kúsky Cibuľa Pridané do
  • 3 Lyžice Múka Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 200 g Strúhaný chren Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do

Maso

  • 800 g údené mäso Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso umyte, usušte a nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

Na panvici rozpustite maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju.

3. Krok

Pridajte múku a opražte, kým nezačne vytvárať hnedú farbu.

4. Krok

Pridajte chren a premiešajte.

5. Krok

Pomaly prilejte hovädzí vývar, stále miešajte, aby sa vám nevytvorili hrudky.

6. Krok

Pridajte smotanu, premiešajte a nechajte omáčku povariť asi 15 minút na miernom ohni.

7. Krok

Na panvici pridajte údené mäso a nechajte ho v omáčke prevariť ďalších 15 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov