REKLAMA
Zdroj: hanbr from Getty Images
Chrenová omáčka s údeným mäsom
Pripravte si domácu chrenovú omáčku s údeným mäsom. Tento recept je perfektný pre nedeľný obed alebo inú špeciálnu príležitosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Omáčka
- 100 g maslo
- 2 Kúsky Cibuľa
- 3 Lyžice Múka
- 500 ml hovädzí vývar
- 200 g Strúhaný chren
- 200 ml smotana na varenie
Maso
- 800 g údené mäso
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso umyte, usušte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Na panvici rozpustite maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju.
3. Krok
Pridajte múku a opražte, kým nezačne vytvárať hnedú farbu.
4. Krok
Pridajte chren a premiešajte.
5. Krok
Pomaly prilejte hovädzí vývar, stále miešajte, aby sa vám nevytvorili hrudky.
6. Krok
Pridajte smotanu, premiešajte a nechajte omáčku povariť asi 15 minút na miernom ohni.
7. Krok
Na panvici pridajte údené mäso a nechajte ho v omáčke prevariť ďalších 15 minút.