REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YZC0rKEg17lrdNCETn1e/89dde00683464aa80c8a071aab9d8e.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Bublanina ako pavučinka
45 min
7
Naozaj veľmi jemná a šťavnatá bublanina.
45 min
7
Ingrediencie
porcií
20
Cesto
- 2 hrnčeky múka polohrubá
- 4 ks vajce
- 1 šálek kryštálový cukor
- 1 šálek olej
- 1 šálek mlieko
- 1 bal kypriaci prášok
- 1 bal vanilkový cukor
- maslo a múka na vymastenie plechu
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 3 pl cukor práškový
- 1 bal vanilkový cukor
- čerstvé jahody

REKLAMA
Postup
1. Krok
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Miešame aspoň 15 minút. Postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený a vysypanú múkou.
2. Krok
Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu. Potom poukladáme na cesto ešte aj jahody.
3. Krok
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút do zlata. Koláčik po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.