Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Bublanina ako pavučinka
Naozaj veľmi jemná a šťavnatá bublanina.
- 45Minút
- 20Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 2 hrnčeky múka polohrubá
- 4 ks vajec
- 1 hrnček cukor kryštálový
- 1 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 balíček prášok do pečiva
- 1 balíček vanilínový cukor
- maslo a múka na vymastenie plechu
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 3 pl cukor práškový
- 1 balíček vanilínový cukor
- čerstvé jahody
Postup
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Miešame aspoň 15 minút. Postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený a vysypanú múkou.
Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu. Potom poukladáme na cesto ešte aj jahody.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút do zlata. Koláčik po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Bublanina ako pavučinka
Naozaj veľmi jemná a šťavnatá bublanina.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YZC0rKEg17lrdNCETn1e/89dde00683464aa80c8a071aab9d8e.jpeg)
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Miešame aspoň 15 minút. Postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený a vysypanú múkou.
Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu. Potom poukladáme na cesto ešte aj jahody.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút do zlata. Koláčik po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.