REKLAMA

Bryndzové halušky s osmaženou cibuľkou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g múka hladká Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 150 g strúhané surové zemiaky Pridané do
  • voda dávam od oka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bryndza Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • opečená cibuľka slaninka Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku a vodu tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli.

2. Krok

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda v hrnci vrie, začneme robiť halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Halušky zmiešame s bryndzou zmiešanou s trochou smotany a keď robím aj slaninku tak aj tuk z nej do nich dávam a na vrch dáme cibuľku alebo slaninku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4956 receptov

Lacné jedlá

1543 receptov

Kuracie mäso

800 receptov

Mäsité jedlá

2287 receptov

Nátierky

333 receptov

Dezert

3835 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Rýchle jedlá

4204 receptov