REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Mo_U_c-XuG8JFx3EjK0P/218ea5fac15becdcfda126fad5837d.jpeg)
Bryndzové halušky s osmaženou cibuľkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g múka hladká
- 1 vajce
- 150 g strúhané surové zemiaky
- voda dávam od oka
- soľ
- bryndza
- kyslá smotana
- opečená cibuľka slaninka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku a vodu tak, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie. Ďalej pridajte vajce a lyžičku soli.
2. Krok
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Keď voda v hrnci vrie, začneme robiť halušky. Sem tam zamiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Halušky zmiešame s bryndzou zmiešanou s trochou smotany a keď robím aj slaninku tak aj tuk z nej do nich dávam a na vrch dáme cibuľku alebo slaninku.