REKLAMA

Zdroj: Freepik - stockking

Bravčové rebrá v paradajkovej omáčke

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčových rebier Pridané do
  • 2 cdas Rastlinného oleja Pridané do
  • 1 veľká cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g Drvených paradajok v plechovke Pridané do
  • 2 cdas cukor Pridané do
  • 2 cdas jablčného octu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • Korenie Pridané do
  • 1 cdta papriky Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Bravčové rebierka osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán dozlatista.

2. Krok

Bravčové rebrá vyberte z panvice a položte ich na tanier. Na tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým nezmäknú. Tým sa zvýrazní chuť omáčky.

3. Krok

Pridajte rozdrvené paradajky, cukor, jablčný ocot a vložte ich do panvice. Varte asi 10 minút, kým omáčka mierne nezhustne.

4. Krok

Rebierka vráťte na panvicu a dobre ich potrite omáčkou. Dusíme hodinu a pol, kým mäso nezmäkne a ľahko odpadne od kosti.

5. Krok

Tesne pred podávaním posypte vrch čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Večera

4721 receptov

Dezert

3877 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Na panvici

1290 receptov