REKLAMA

Zdroj: mapik27 from Getty Images

Bravčové mäso v chrenovej omáčke

Krehké, šťavnaté bravčové mäso podávané s pikantnou chrenovou omáčkou je jedlo, ktoré si vyslúžilo titul obedovej klasiky. Ideálne na nedeľný obed s rodinou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Bravčový rezeň

  • 1 kg Rezeň Pridané do
  • 3 pohár voda Pridané do
  • 1 čajová lyžička Soľ Pridané do

Chrenová omáčka

  • 12 pohár chren Pridané do
  • 1 pohár Smotana 18% Pridané do
  • 2 lyžice Múka Pridané do
  • 1 pohár bujón Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začnite prípravou mäsa. Vložte ho do hrnca, prelejte vodou, posoľte. Varíte na nízkej teplote približne 2 hodiny.

2. Krok

Medzitým pripravte omáčku. Na panvici, na masle, opražte múku. Pridajte chren a vývar. Miešajte do zhustnutia.

3. Krok

Pridajte smotanu do omáčky, jemne miešajte, kým nebude omácka hladká. Dochutíme podľa chuti soľou a korením.

4. Krok

Keď bude mäso uvarené, vyberte ho z hrnca a nakrájajte na plátky. Polejte omáčkou a podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov