REKLAMA
Boršč

Boršč

Jednoduchý recept ako si navariť pravý boršč originál.Je to hustá polievka z mäsa a zeleniny. Najlepšie chutí na druhý deň keď sa chute prepoja.Výborný je s kyslou smotanou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 650 g hovädzie mäso nožina Pridané do
  • 2700 ml voda Pridané do
  • 340 g hlávková kapusta Pridané do
  • 1 kúsok zeleru Pridané do
  • 1 väčšia mrkva Pridané do
  • 1 väčší petržlen Pridané do
  • 1 stredná cvikla Pridané do
  • 190 g pasírované rajčiny pretlak Pridané do
  • 5 strúčkov cesnak Pridané do
  • 2 stredné zemiaky Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • ocot Pridané do
  • petržlen Vňať Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • soľ a nové korenie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca dáme mäsko vcelku,vodu,3ks bobkový list,5 bobuliek nového korenia a varíme do zmäknutia mäsa.

2. Krok

Kým sa mäsko varí očistíme si zeleninu a nastrúhame na hrubšie rezance.

3. Krok

Na troche oleja vo väčšom hrnci si osmahneme cibuľku a pridáme nastrúhanú zeleninu. Spolu podusíme. Pridáme nakrájanú kapustu .

4. Krok

Cviklu uvaríme(ja varím vo vrecku aby sa mi šťava nevyvarila,po uvarení ošúpem),no môže sa použiť aj predvarená.Uvarenú cviklu nastrúhame pridáme k zelenine a zalejeme vývarom z mäsa ktoré

5. Krok

Sme si po uvarení nakrájali na malé kocky a odložili bokom. Vývar nezabudni preliať cez sitko,aby bol čistý bez korenia a bobkolistu.

6. Krok

Všetko spolu privedieme zakryté do varu,varime do zmäknutia zeleniny (varí sa krátko),pred koncom pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak ,nadrobno nakrájané zemiaky,vňať a nezabudneme osoliť okoreniť.

7. Krok

Po zmäknutí zemiakov dochutíme polievku octom po prípade ešte dosolíme dokoreníme a pridáme nakrájané mäso.Odstavíme z ohňa.

8. Krok

Polievka ma byť hustejšia, ale je na Vašej chuti ak chcete redšie tak už len zriediť vodou treba.

9. Krok

Podávame s kyslou smotanou dozdobíme vňaťkou.

10. Krok

Dobrú chuť 😊

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

Boršč vegetariánska ruská kuchyňa

Boršč som pripravoval a vychutnával v mnohých variantoch, ale táto vegetariánska verzia vyniká. Je plná chuti a uspokojí potrebu niečoho výdatného a sýteho bez toho, aby ste museli siahnuť po mäse. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí so sladkokyslou chuťou červenej repy a paradajok.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Domáci zeleninovy boršč

Zeleninový boršč recept.

Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo

Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Úžasný kotlíkový guláš

Úžasný kotlíkový hovädzí guláš so zemiakmi, paprikou a paradajkou.

Podobné recepty

Boršč

Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

Boršč vegetariánska ruská kuchyňa

Boršč som pripravoval a vychutnával v mnohých variantoch, ale táto vegetariánska verzia vyniká. Je plná chuti a uspokojí potrebu niečoho výdatného a sýteho bez toho, aby ste museli siahnuť po mäse. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí so sladkokyslou chuťou červenej repy a paradajok.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Staromódne dusené hovädzie mäso a zelenina

Nie je nič lepšie ako výdatný guláš počas chladného zimného večera a ja mám pre vás presne takýto recept.

Domáci zeleninovy boršč

Zeleninový boršč recept.

Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo

Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Úžasný kotlíkový guláš

Úžasný kotlíkový hovädzí guláš so zemiakmi, paprikou a paradajkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4056 receptov

Mäsité jedlá

1969 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3007 receptov

Večera

3727 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1086 receptov

Špargľa

34 receptov