REKLAMA

Boršč zo stonkového zeleru

O niečo zmenená verzia bežnej polievky zvanej Boršč. Kapustu som nahradila stonkovým zelerom a musím povedať že chutil skvelo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 2 ks cvikly Pridané do
  • 5 zemiakov Pridané do
  • 1 trs stonkového zeleru Pridané do
  • 2 mrkvy Pridané do
  • 2 petržleny Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • 3 ks bobkové listy Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • kokosový olej nemusí byť Pridané do
  • Bolševník borščový nemusí byť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • Cibuľa Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen opračíme na kokosovom oleji. Keď je zmes dobre opražená, pridáme soľ, vegetu, bobkový list, prípadne iné koreniny podľa vašej chuti. Zalejeme vodou do polovice hrnca. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, a pred koncom varenia keď je zelenina skoro hotová pridáme stonkový zeler a zemiaky. Spolu všetko povaríme a odstavíme z ohňa.

2. Krok

Podávame v miskách, ozdobíme a dochutíme na záver kyslou smotanou. My to máme takto radi.

3. Krok

Ak sa vyznáte v bylinkách a viete si nazbierať TEN pravý Bolševník Borščový, pridajte ho do varenia. Je to typické pre ruskú kuchyňu.

4. Krok

Polievka chutí skvelo, aj studená príjemne osvieži.

5. Krok

Dobrú chuť prajem :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

330 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4858 receptov

Cestoviny

547 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Raňajky

1486 receptov

Kuracie mäso

786 receptov