![Bezlepkové lístkové cesto Bezlepkové lístkové cesto](https://eu.tastescdn.net/thumbor/leY3Zpplea0-tgeFjJLdNVATytg=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/7a4ebe730e1d046e2216727946be9c.jpeg)
Bezlepkové lístkové cesto
Pripravte si sami domáce bezplepkové lístkové cesto. Postup je rovnaký ako pri klasickom lístkovom ceste, ibaže v tomto recepte je použitá bezlepková zmes na prípravu pečiva.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky bezlepková zmes na prípravu pečiva
- 1 čl soľ
- 250 g mrazeného masla
- 2⁄3 hrnček ľadovej vody
Najnovšie letáky
Postup
Do misky nasypeme múku a postrúhame maslo.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/37vxb7KkoRHZo6E_56JrPCaCmWY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/b180700c80d4fcb6da2b87374a44dc.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vareškou to poriadne premiešame a pridáme ľadovú vodu. Podstatné je miešať rýchlo, aby sa maslo neroztopilo.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/f8E-RCUMm1Xgur5U3Nkchmdq9Ws=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/fb013c95c2318be6ca969e5967acca.jpeg)
Zdroj: Youtube
Obsah misky preložíme na pomúčenú dosku a rukami vytvarujeme kompaktné cesto.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZCwFdbuCJnUpqz1VxDW41kLnpJ0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/c250b75689684ad8cdcc0867448e09.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vypracované cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke ztuhnúť.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/r3ep0HKw128q4eocLfj06TWaMVQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/3cb2281956b9c8b01f5b2831dda245.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po uplynutí doby ideme cesto opäť rozvaľkávať na poriadne pomúčenej doske. Rozrežeme ho na 2 polovičky, aby sa nám lepšie vaľkalo.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/_x24lIEua4LPa4uvcL368B32B-I=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/5404a27aaa6ff82db533572e2be35d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Natenko vyvaľkané cesto preložíme na tretiny a opäť rozvalkáme natenko. Počas vaľkania si ho priebežne posýpame múkou, aby sa nám nelepilo na valček.
![Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1 Bezlepkové lístkové cesto - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ymuUV2L7sdqKBo7axF6qPfAi2tg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KGpx_PFK_OqnPwb-sQPH/b7c6d7e5ae7d5e87b66391469f4031.jpeg)
Zdroj: Youtube
Celý proces vaľkania zopakujeme ešte jeden krát, nakoniec cesto uložíme na 30 minút do chladničky ztuhnúť a môžeme začať piecť.