![Bezlepková marlenka Bezlepková marlenka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/dMcGKhhubJSTG660AEheS5f5Sxs=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I2crgip12H9B1hZunTiD/460f389d547f49a74c57a90e39cdc4.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Bezlepková marlenka
Toto je základný recept na bezlepkovú marlenku, ktorú si môžu dopriať aj tí, ktorí dodržujú bezlepkovú diétu.
Ingrediencie
- 2 balenia bezlepkové medové cesto
- 2 ks vanilkový puding
- 250 g maslo
- 600 ml mlieko
- 50 ml Rumová aróma
- 4 pl cukor
- 1 Hŕstka vlašské orechy
- čokoládová poleva
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto, ktoré má izbovú teplotu premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
Pláty pečieme v rúre vyhriatej na 160°C približne 12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.
Krém Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme a po lyžičkách k nemu pridávame vychladený puding. Do krému tiež pridáme rumovú arómu.
Upečené pláty rozdelíme na rovnaké polovice.
Plát natrieme plnkou a položíme na ňu ďalší plát. Vrch a boky marlenky tiež potrieme krémom.
Vrch krému môžeme posypať omrvinkami z cesta zmiešanými nasekanými orechami a poliať čokoládovou polevou.