Beef Wellington

FOTORECEPT Beef Wellington

REKLAMA
  • 90Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks hovädzia sviečkovica Pridané do
  • 1 ks lístkové cesto Pridané do
  • 3 pl dijonská horčica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • 1 ks šalotka alebo cibuľa Pridané do
  • 1 balenie šunka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hovädziu sviečkovú osolíme a okoreníme. Na kvapke olivového oleja ju zatiahneme na panvici (cca. 4 minúty z každej strany). My sme mali väčší kus sviečkovice a chceli sme dosiahnuť medium. Mäsko preložíme na drevenú dosku a po vychladnutí ho natrieme horčičou.

Beef Wellington - krok prípravy 1
2. Krok

Medzi tým si na panvici na cibuľke alebo šalotke orestujeme hríby, pridáme trošku soli a korenia a restujeme, kým sa z nich neodparí všetka voda (farebne budú až do siva-čierna). Potom ich premelieme v sekáčiku.

Beef Wellington - krok prípravy 2
3. Krok

Na potravinársku fóliu umiestnime proscuitto, pridáme vrstvu hríbov a do stredu uložíme mäsko. Zrolujeme celé na valec. Vložíme do chladničky na 10 - 15 minút.

Beef Wellington - krok prípravy 3
4. Krok

Potom ho položíme do stredu lístkového cesta a zabalíme ho doň. Boky zatlačíme dnu, na vrchu môžeme nožom vytvoriť vzory. Potrieme vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým lístkové cesto nezhnedne a kým mäsko nedosiahne ideálnu teplotu (najlepšie je používať teplomer, pre medium je to 60 stupňov). Trvalo to približne 30 min.

Beef Wellington - krok prípravy 4

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Camembert v lístkovom ceste
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Camembert v lístkovom ceste

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená bravčová rolka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pizza slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pizza slimáky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená roláda z mletého mäsa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené kuracie prsia
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené kuracie prsia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Camembert v lístkovom ceste
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Camembert v lístkovom ceste

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Prekladané zemiaky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Prekladané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená bravčová rolka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzový quiche

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pizza slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pizza slimáky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená roláda z mletého mäsa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené kuracie prsia
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené kuracie prsia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image friendly_cooking

Beef Wellington

90
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hovädziu sviečkovú osolíme a okoreníme. Na kvapke olivového oleja ju zatiahneme na panvici (cca. 4 minúty z každej strany). My sme mali väčší kus sviečkovice a chceli sme dosiahnuť medium. Mäsko preložíme na drevenú dosku a po vychladnutí ho natrieme horčičou.

2. Krok

Medzi tým si na panvici na cibuľke alebo šalotke orestujeme hríby, pridáme trošku soli a korenia a restujeme, kým sa z nich neodparí všetka voda (farebne budú až do siva-čierna). Potom ich premelieme v sekáčiku.

3. Krok

Na potravinársku fóliu umiestnime proscuitto, pridáme vrstvu hríbov a do stredu uložíme mäsko. Zrolujeme celé na valec. Vložíme do chladničky na 10 - 15 minút.

4. Krok

Potom ho položíme do stredu lístkového cesta a zabalíme ho doň. Boky zatlačíme dnu, na vrchu môžeme nožom vytvoriť vzory. Potrieme vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme, kým lístkové cesto nezhnedne a kým mäsko nedosiahne ideálnu teplotu (najlepšie je používať teplomer, pre medium je to 60 stupňov). Trvalo to približne 30 min.

Ingrediencie
1 ks
hovädzia sviečkovica
1 ks
lístkové cesto
3 pl
dijonská horčica
soľ
čierne korenie
1 ks
šalotka alebo cibuľa
1 balenie
šunka
1
vajce