REKLAMA

Baklažánová nátierka na hrianky

Recept na zdravú a chutnú baklažánovú nátierku na hrianky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks baklažány Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 šálka orechov Pridané do
  • 14 šálky extra panenského olivového oleja Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

2. Krok

Baklažány prepichnite vidličkou a vložte ich do rúry na pečenie po dobu 45 minút.

3. Krok

Po upečení nechajte baklažán vychladnúť, potom ho rozrežte na polovicu a vydlabte vnútro do misky.

4. Krok

Pridajte k nemu strúčiky cesnaku, orechy, olivový olej, citrónovú šťavu a korenie.

5. Krok

Všetky ingrediencie rozmixujte mixérom, kým nezískate požadovanú textúru nátierky.

6. Krok

Nátierku podávajte s hriankami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Obed

5001 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3892 receptov

Pečivo

790 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov