:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1QnKUbWyUDkdfYuSqwwF/1202a95e1c4ef259b4066f9ea38cfb.jpeg)
Babičkina krúpková polievka
45 min
REKLAMA
Bez múky, dietnejšia verzia.
45 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks cibuľa červená malá
- 65 g brav stehno
- g krúpy č
- 1300 ml voda
- 230 g zemiaky
- 60 g mrkva
- kvapka olioleja
- soľ
- kmín
- čer ml paprika
- majorán
- vegeta
- mali
- čierne ml korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Na kvapke oleja podusíme cibuľu.
2. Krok
Pridáme mäso na drobné kocky nakrájané a podusíme chvíľu.
3. Krok
Pridáme premyté krúpy,soľ ,kmín,korenie zalejeme trochou vody a varíme pokiaľ nezmäknú.
4. Krok
Do druhého hrnca si dáme variť asi polku zemiakov ,uvaríme do mäkka a rozmixujeme,vznikne riedka kaša ktorú prilejeme do hrnca s krúpami a mäsom,toto nám polievku zahustí.
5. Krok
Pridáme zbytok zemiakov nakrájaných tiež na malé kocky ,nastrúhanú mrkvu,zbytok vody a dochutíme.Varime kým zemiaky nie sú mäkké. Nakoniec pridáme podľa chuti majoránku a dochutíme koreninami podľa svojej chuti.