REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ako si vyrobiť údenú grilovaciu omáčku Chipotle

Táto údená čapotová omáčka je skvostnou zmesou dymových, štipľavých a mierne pikantných chutí. Je to všestranná omáčka, ktorá je ideálna na grilované jedlá, grilované mäso, hamburgery alebo aj ako salsa na tacos. S touto ľahko pripraviteľnou omáčkou plnou chutí dodáte svojim obľúbeným jedlám autentický mexický nádych.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 2 Konzervované papričky chipotle v omáčke adobo Pridané do
  • 1 polievková lyžica Omáčka adobo (z konzervovaných papričiek chipotle) Pridané do
  • 3 Zrelé rímske paradajky Pridané do
  • 1 Malá biela cibuľa, nakrájaná na štvrtiny Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak, olúpaný Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • Soľ, podľa chuti Pridané do
  • 1 polievková lyžica údená paprika Pridané do
  • 12 pohár voda Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Gril nastavte na stredne vysokú teplotu. Paradajky, cibuľu a cesnak položte na tácku a pokvapkajte olivovým olejom. Dochuťte štipkou soli.

2. Krok

Tácku položte na gril a za občasného otáčania zeleninu pečte asi 10 minút, kým nie je spálená a mäkká.

3. Krok

Zeleninu vyberte z grilu a nechajte ju mierne vychladnúť.

4. Krok

V mixéri alebo kuchynskom robote zmiešajte grilovanú zeleninu, papričky chipotle, omáčku adobo, údenú papriku a vodu.

5. Krok

Mixujte do hladka. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte viac vody, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

6. Krok

Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte ďalšou soľou.

7. Krok

Vaša údená čapotová omáčka je pripravená na podávanie alebo ju môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 týždeň.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4259 receptov

Mäsité jedlá

2043 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

300 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3259 receptov

Nátierky

270 receptov