Žemličky

REKLAMA
  • 130Minút
  • 14Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14

Kvások

  • 1 hrnček mlieko polotučné Pridané do
  • 42 g čerstvé droždie Pridané do
  • 2 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • pol hrnčeka voda Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 hrnček špaldová múka Pridané do

Cesto

  • 4 hrnčeky špaldová múka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame, aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 minút kvasiť.

2. Krok

Z múky, vajec a hotového kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Hotové cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a vytvarujeme buchtičky.

3. Krok

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod utierkou 15 min odležať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo čím len chcete vy.

4. Krok

Pečieme 15 minút na 200°C.

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image Naty

Žemličky

130
Minút
14
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame, aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 minút kvasiť.

2. Krok

Z múky, vajec a hotového kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Hotové cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a vytvarujeme buchtičky.

3. Krok

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod utierkou 15 min odležať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo čím len chcete vy.

4. Krok

Pečieme 15 minút na 200°C.

Ingrediencie
Kvások
1 hrnček
mlieko polotučné
42 g
čerstvé droždie
2 polievková lyžica
kryštálový cukor
pol hrnčeka
voda
1 čajová lyžička
soľ
1 hrnček
špaldová múka
Cesto
4 hrnčeky
špaldová múka
2 ks
vajce