Žemličky

REKLAMA
  • 130Minút
  • 14Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14

Kvások

  • hrnček mlieko polotučné
  • 42 čerstvé droždie
  • tbl kryštálový cukor
  • pol hrnčeka voda
  • tsp soľ
  • hrnček špaldová múka

Cesto

  • hrnčeky špaldová múka
  • pc vajce
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy (vodu a mlieko vlažnú) a poriadne premiešame, aby sa kvások a maslo rozpustili. Necháme 20 minút kvasiť.

2. Krok

Z múky, vajec a hotového kvásku vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Hotové cesto jemne spracujeme na pomúčenej doske a vytvarujeme buchtičky.

3. Krok

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod utierkou 15 min odležať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo čím len chcete vy.

4. Krok

Pečieme 15 minút na 200°C.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu