:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cx81Dz2sQc67HGP5Idxl/0984b1b63d131e40c915b560a239b7.jpeg)
Zdroj: MSPhotographic from Getty Images
Zemiakové pyré s morčacím mäsom
Recept na jednoduché a chutné zemiakové pyré s morčacím mäsom, ktoré máte na stole do hodiny.
Ingrediencie
- 4 morčacie prsia
- 1 kg zemiakov
- 1 šálka mlieka
- 4 Lyžice masla
- soľ a korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotany na varenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Umyjeme a ošúpeme zemiaky, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s vodou. Do vody pridáme trochu soli a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
Morčacie stehná očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájané mäso. Opražíme ho na stredne silnom ohni až do zlatista. Mäso musí byť poriadne orestované, pretože to dodáva jedlu výbornú chuť.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Osolíme a okoreníme. Prilejeme trochu vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi 20 minút.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme vodu a pridáme mlieko, maslo a smotanu na varenie a zemiaky popučíme na pyré.