Zajac na smotane

VIDEORECEPT Zajac na smotane

REKLAMA

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

  • 150Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks stehno zo zajaca Pridané do
  • 8 ks šalotka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 250 ml slepačí vývar Pridané do
  • 2 pl plnotučná horčica Pridané do
  • smotana na šľahanie Pridané do
  • maslo Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • tymián Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00

Zdroj: Youtube

1. Krok

V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.

Zajac na smotane - krok prípravy 1
2. Krok

Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.

Zajac na smotane - krok prípravy 2
3. Krok

Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.

Zajac na smotane - krok prípravy 3
4. Krok

Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.

Zajac na smotane - krok prípravy 4
5. Krok

Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.

Zajac na smotane - krok prípravy 5

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
Lea

vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.

Podobné recepty

Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie kapustové fliačky na sladko
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie kapustové fliačky na sladko
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

150
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.

2. Krok

Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.

3. Krok

Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.

4. Krok

Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.

5. Krok

Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.

Ingrediencie
4 ks
stehno zo zajaca
8 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
200 g
slanina
250 ml
slepačí vývar
2 pl
plnotučná horčica
smotana na šľahanie
maslo
petržlenová vňať
tymián
soľ
korenie