VIDEORECEPT Zajac na smotane
Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.
- 150Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 4 ks stehno zo zajaca
- 8 ks šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g slanina
- 250 ml slepačí vývar
- 2 pl plnotučná horčica
- smotana na šľahanie
- maslo
- petržlenová vňať
- tymián
- soľ
- korenie
Postup
Zdroj: Youtube
V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.
Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.
Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.
Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Zajac na smotane
Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/0a205a958fab8896c3f635ca57df2fd7.jpeg)
V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.
Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.
Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.
Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.