![Zajac na smotane Zajac na smotane](https://eu.tastescdn.net/thumbor/AGVfcM0q7IAk3MTOGu-jiXltP1c=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/0a205a958fab8896c3f635ca57df2fd7.jpeg)
Zajac na smotane
Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.
Ingrediencie
- 4 ks stehno zo zajaca
- 8 ks šalotky
- 2 strúčiky cesnak
- 200 g slanina
- 250 ml slepačieho bujónu
- 2 pl plnotučná horčica
- šľahačka
- maslo
- white wine v1
- petržlen
- tymián
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
Postup
V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.
![Zajac na smotane - krok prípravy 1 Zajac na smotane - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/yUXv4WrSbQNKzWs6dKBszNaMRfM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/96c3ea3e70ff2b62bae29372ff22ac1c.png)
Zdroj: Youtube
Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.
![Zajac na smotane - krok prípravy 1 Zajac na smotane - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/UKvwFfWBt8JMhV_oTb8M3iXiTqs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/4c9f122e9bb772ced2e9035ed48e32b9.png)
Zdroj: Youtube
Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.
![Zajac na smotane - krok prípravy 1 Zajac na smotane - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/qtvXDBi5pshhL_THMzqTArKVY70=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/9960120a4757ffbbabddf4f25b1118d0.png)
Zdroj: Youtube
Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
![Zajac na smotane - krok prípravy 1 Zajac na smotane - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/VBVnkYN8SxnSsqxZbpBs4ZxukkA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/b0d127909d7ea2c8c544e8d599149473.png)
Zdroj: Youtube
Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.
![Zajac na smotane - krok prípravy 1 Zajac na smotane - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/73YFqEbllNx5mOphoYA-Q62q7oA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8OrMXZVZVz-JDUTBFSjh/d4d0e4e707f8d33befc4e538ca1df273.png)
Zdroj: Youtube
vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.