Zajac na smotane

VIDEORECEPT Zajac na smotane

REKLAMA

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

  • 150Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks stehno zo zajaca Pridané do
  • 8 ks šalotka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 250 ml slepačí vývar Pridané do
  • 2 pl plnotučná horčica Pridané do
  • smotana na šľahanie Pridané do
  • maslo Pridané do
  • white wine v1 Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • tymián Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.

Zajac na smotane - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.

Zajac na smotane - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.

Zajac na smotane - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.

Zajac na smotane - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.

Zajac na smotane - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Lea 13. 11. 2021

vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kohút na víne
Recept od prémiového používateľa
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 5

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 5
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kohút na víne
Recept od prémiového používateľa
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 5

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 5
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

150
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.

2. Krok

Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.

3. Krok

Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.

4. Krok

Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.

5. Krok

Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.

Ingrediencie
4 ks
stehno zo zajaca
8 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
200 g
slanina
250 ml
slepačí vývar
2 pl
plnotučná horčica
smotana na šľahanie
maslo
white wine v1
petržlenová vňať
tymián
soľ
korenie