REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Zajac na smotane

K zajacu na smotane si môžete pripraviť knedľe, ryžu alebo cestovinu. Výborne chutí so všetkým.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks králik Pridané do
  • 500 ml sladká smotana Pridané do
  • 150 ml kyslá pochúťková smotana Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 1 pl pimiento Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 4 ks mrkva Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Králika rozporcujeme, umyjeme, osolíme, okoreníme a na panvici opečieme zo všetkých strán.

2. Krok

Potom ho vyberieme z panvice a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. Krok

Opečené kúsky králika preložíme na pekáč, posypeme cibuľou, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, všetky koreniny a zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate. Dusíme v rúre na 180°C, v zakrytom pekáči do mäkka približne 45 minút.

4. Krok

Po udusení vyberieme z pekáča mäso, koreniny a bobkový list.

5. Krok

Všetku zeleninu rozmixujeme spolu s múkou, pridáme sladkú aj kyslú smotanu. Privedieme do varu a podľa potreby omáčku rozriedime a dochutíme šťavou z citróna.

Podobné recepty

Králičia sviečková

Sviečková je tradičné české jedlo, ktoré môže byť pripravené aj z iného mäsa ako hovädzieho. Vyskúšajte túto variantu so šťavnatým králikom.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Domáce bratislavské pliecko

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

Pravá česká sviečková na smotane

Česká sviečková na smotane patrí medzi tradičné české jedlá a nemôže chývať v žiadnom receptári.

Najlepší zajačí perkelt

Recept na zajačí perkelt so smotanou

Podobné recepty

Králičia sviečková

Sviečková je tradičné české jedlo, ktoré môže byť pripravené aj z iného mäsa ako hovädzieho. Vyskúšajte túto variantu so šťavnatým králikom.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Zajac na smotane

Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

Domáce bratislavské pliecko

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

Pravá česká sviečková na smotane

Česká sviečková na smotane patrí medzi tradičné české jedlá a nemôže chývať v žiadnom receptári.

Najlepší zajačí perkelt

Recept na zajačí perkelt so smotanou

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3925 receptov

Mäsité jedlá

1906 receptov

Mascarpone

255 receptov

Dezert

2807 receptov

Cestoviny

442 receptov

Príloha

1091 receptov

Šaláty

322 receptov

Raňajky

987 receptov

Večera

3590 receptov