REKLAMA
Vynikajúci jablčník starej mamy
Najlepší jablčník, ktorý si obľúbi celá rodina
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Cesto
- 200 g kryštálový cukor
- 2 vajce
- 450 g polohrubá múka
- 1⁄2 balíčka kypriaci prášok
- 250 g maslo
- Štipka soľ
Na plnku
- 10 väčších jabĺk
- 1⁄2 čl škorica
- 1 vanilkový cukor
- trochu citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Suroviny na cesto si zmiešame dokopy a dáme do potravinárskej fólie na pól hodiny do chladničky.
2. Krok
Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na veľkosť formy. Kúsok z cesta predtým odoberieme na mriežku na vrch koláča.
3. Krok
Jabĺčka si očistíme od šupky a jadierok a postrúhame nahrubo. Pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu, zmiešame.
4. Krok
Postrúhané jablká vysypeme rovnomerne na cesto.
5. Krok
Zo zvyšného cesta si spravíme mriežku, ktorú položíme na vrch koláča. Môžeme potrieť troškou masla.
6. Krok
Pečieme na 180°C do zlatova.
7. Krok
Koláč necháme trochu vychladnúť a môžeme podávať, dobrú chuť :)