:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BHy2E_EYnYkhBTxj5wk-/80ffb75f81bd2112b856520f46deec.jpeg)
Výborný trnkový lekvár - Zdravý a chutný zároveň!
Jednoduchý a naozaj výnimočný lekvár ktorý si velmi jednoducho môžete pripraviť aj vy doma🙂 Stačí iba íst von do prírody na prechádzku a cestou si nazbierať toto jedinečné, malé modré ovocie.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg trnky
- 750 g cukor
- 2 pl šťava z citróna
Najnovšie letáky
Postup
Celkom presný postup na tento úžasný lekvár si môžete pozrieť vo videu :-)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BHy2E_EYnYkhBTxj5wk-/e9063f79243b66dfab3ff494308762.jpeg)
Ja varím tento lekvár spolu s kôstkami a až potom prepasírujem. Kôstky majú svoju vlastnú chuť, ktorá sa potom vyvarí do lekváru a preto chutí potom výsledok intenzívnejšie než ked robíte lekvár už bez kôstok🙂 To je ako keď varíte polievku/vývar. Len s mäsom chutí inak a spolu s kosťami je silnejší, intenzívnejší v chuti👍 Ak chcete mať v lekvári kúsky ovocia, tak najprv odstránte kôstky a až potom nechajte na 1 noc stáť spolu s cukrom. Na druhý deň lekvár varte do mäkka a naplnte do fliaš.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BHy2E_EYnYkhBTxj5wk-/5352ac03e5a5bd528ea9dc69450a10.jpeg)
Pozdravujem Cezminuz ! Ďakujem za úžasný recept. Trnky zbierať pred mrazom , alebo také, čo už prešli mrazom ? 🤩