REKLAMA
Výborné zemiakové lángoše

Výborné zemiakové lángoše

Cesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Lángoš je výborný s cesnakom, syrom, kečupom alebo so smotanou🤩 Spolu s dobrou polievkou vytvoríte dokonca aj výdatný obed pre celú rodinu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 450 g očistených zemiakov Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 300 ml voda Pridané do
  • 42 g droždie Pridané do
  • 3 pl jogurt Pridané do
  • 112 pl soľ Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Keď zemiaky už vychladli, si z nich a aj z ostatných surovín vypracujeme polomäkké, ešte pomerne lepivé cesto. Cesto len pomocou múky upravíme do okrúhleho tvaru a necháme 1 hodinu, aby nakyslo.

2. Krok

Z nakysnutého cesta pomocou naolejovaných rúk odtrhávame kusy cesta, ktoré potom v ruke vytiahneme do tenka a ihned vyprážame v oleji. Keď lángoše neviete natiahnuť v ruke, tak položte cesto na tácku a mastnými rukami ho roztlačte na tenko a potom vložte do oleja.

3. Krok

Lángoše sú velmi chutné takto samotné, ale aj natreté s cesnakom, smotanou, kečupom alebo posypané syrom🙂 Výborne sa hodia aj k rôznym polievkam, kde spolu vytvoria pre rodinku sýty obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!

Výborné zemiakové lángoše - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Obed

5001 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3894 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Na panvici

1290 receptov

Omáčky

440 receptov