Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Viedenská roštenka - recept

120 min
5
REKLAMA

Chutné hovädzie mäso pripravené klasickým spôsobom. Vynikajúca viedenská hovädzia roštenka.

120 min
5
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g roast beef v1 Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • ground black pepper v10 Pridané do
  • olej Pridané do
  • flour v11 Pridané do

Cibuľové krúžky

  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hovädziu roštenku si narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekná hnedá.

2. Krok

Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

3. Krok

Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme tak cca 5-10 min. Potom ju vysušíme suchou papierovou utierkou. Cibuľu potom zľahka obalíme v zmesi múky, červenej papriky a trošky soli. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme dohneda.

4. Krok

Hotové mäso podávame s dusenou ryžou a na každý plátok mäsa pridáme opražené cibuľové krúžky.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov