Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Viedenská roštenka

REKLAMA

Chutné hovädzie mäso pripravené klasickým spôsobom.

  • 120Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g roštenka hovädzia Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • olej Pridané do
  • múka hladká Pridané do

Cibuľové krúžky

  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hovädziu roštenku si narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekná hnedá.

2. Krok

Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

3. Krok

Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme tak cca 5-10 min. Potom ju vysušíme suchou papierovou utierkou. Cibuľu potom zľahka obalíme v zmesi múky, červenej papriky a trošky soli. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme dohneda.

4. Krok

Hotové mäso podávame s dusenou ryžou a na každý plátok mäsa pridáme opražené cibuľové krúžky.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marinované kuracie rezne
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované kuracie rezne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Moravský vrabec originál recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marinované kuracie rezne
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované kuracie rezne

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Moravský vrabec originál recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Viedenská roštenka

Chutné hovädzie mäso pripravené klasickým spôsobom.

120
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hovädziu roštenku si narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekná hnedá.

2. Krok

Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

3. Krok

Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme tak cca 5-10 min. Potom ju vysušíme suchou papierovou utierkou. Cibuľu potom zľahka obalíme v zmesi múky, červenej papriky a trošky soli. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme dohneda.

4. Krok

Hotové mäso podávame s dusenou ryžou a na každý plátok mäsa pridáme opražené cibuľové krúžky.

Ingrediencie
Suroviny
500 g
roštenka hovädzia
2 ks
cibuľa
soľ
korenie čierne mleté
olej
múka hladká
Cibuľové krúžky
2 ks
cibuľa
2 pl
hladká múka
1 čl
mletá červená paprika
soľ