REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Viedenská roštenka - recept

Chutné hovädzie mäso pripravené klasickým spôsobom. Vynikajúca viedenská hovädzia roštenka.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g roštenka hovädzia Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • olej Pridané do
  • hladká múka Pridané do

Cibuľové krúžky

  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Hovädziu roštenku si narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekná hnedá.

2. Krok

Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

3. Krok

Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme tak cca 5-10 min. Potom ju vysušíme suchou papierovou utierkou. Cibuľu potom zľahka obalíme v zmesi múky, červenej papriky a trošky soli. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme dohneda.

4. Krok

Hotové mäso podávame s dusenou ryžou a na každý plátok mäsa pridáme opražené cibuľové krúžky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov