REKLAMA
Veľkonočný baranček z piškótového cesta

Veľkonočný baranček z piškótového cesta

K symbolom veľkonočných sviatkov a jari neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. V detstve ho piekla stará mama a zvykol byť skôr dekoráciou na veľkonočnom stole ako pochutinou. U nás doma však práve preto pečieme dvoch. 🙂

REKLAMA
Jarné sviatky s dobrým jedlom: Viac ako 30 receptov na veľkonočné pečenie

Recept nájdeš v tomto článku

Jarné sviatky s dobrým jedlom: Viac ako 30 receptov na veľkonočné pečenie

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 4 ks väčších vajec Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 12 dl maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • kôra z biocitróna Pridané do
  • lentilky Pridané do

Na vymazanie formy barančeka

  • 1 pl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a cukrov vyšľaháme sneh. Keď bude zmes vyšľahaná, pridáme žĺtky a znova zašľaháme. (Žĺtky pridávame postupne po jednom).

2. Krok

V miske si preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Po lyžiciach primiešame múku. Miešame opatrne, aby ostalo cesto vzdušné, ale tak, aby sa múka poriadne premiešala do zmesi.

3. Krok

Formu barančeka poctivo vymastíme maslom. Nevynecháme ani jeden kúsok, najmä časť okolo uší a hlavy barančeka. Vysypeme múkou a môžeme doň naliať cesto.

4. Krok

Čas pečenia je 40-45 minút, najlepšie je samozrejme barančeka sledovať a urobiť si test cesta špajdlou. Opatrne ho vyberieme z formy. Hotového barančeka necháme vychladnúť na mriežke a poriadne ho ocukrujeme. Ako oči som použila lentilky, ale je to na vašej fantázii. Krásne veľkonočné sviatky.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov