Veľkonočný baranček z piškótového cesta

Veľkonočný baranček z piškótového cesta

REKLAMA

K symbolom veľkonočných sviatkov a jari neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. V detstve ho piekla stará mama a zvykol byť skôr dekoráciou na veľkonočnom stole ako pochutinou. U nás doma však práve preto pečieme dvoch. 🙂

  • 55Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 4 ks väčších vajec Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 12 dl maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • kôra z biocitróna Pridané do
  • lentilky Pridané do

Na vymazanie formy barančeka

  • 1 pl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a cukrov vyšľaháme sneh. Keď bude zmes vyšľahaná, pridáme žĺtky a znova zašľaháme. (Žĺtky pridávame postupne po jednom).

2. Krok

V miske si preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Po lyžiciach primiešame múku. Miešame opatrne, aby ostalo cesto vzdušné, ale tak, aby sa múka poriadne premiešala do zmesi.

3. Krok

Formu barančeka poctivo vymastíme maslom. Nevynecháme ani jeden kúsok, najmä časť okolo uší a hlavy barančeka. Vysypeme múkou a môžeme doň naliať cesto.

4. Krok

Čas pečenia je 40-45 minút, najlepšie je samozrejme barančeka sledovať a urobiť si test cesta špajdlou. Opatrne ho vyberieme z formy. Hotového barančeka necháme vychladnúť na mriežke a poriadne ho ocukrujeme. Ako oči som použila lentilky, ale je to na vašej fantázii. Krásne veľkonočné sviatky.

Komentáre (1)

Lea 21. 3. 2022

Moje najobľúbenejšie jedlo.

Podobné recepty

Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč orgazmus
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sunquickové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sunquickové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný baranček

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veterník na plechu
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč orgazmus
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč orgazmus

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sunquickové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sunquickové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný baranček

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veterník na plechu
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veterník na plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Veľkonočný baranček z piškótového cesta

K symbolom veľkonočných sviatkov a jari neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. V detstve ho piekla stará mama a zvykol byť skôr dekoráciou na veľkonočnom stole ako pochutinou. U nás doma však práve preto pečieme dvoch. 🙂

55
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a cukrov vyšľaháme sneh. Keď bude zmes vyšľahaná, pridáme žĺtky a znova zašľaháme. (Žĺtky pridávame postupne po jednom).

2. Krok

V miske si preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Po lyžiciach primiešame múku. Miešame opatrne, aby ostalo cesto vzdušné, ale tak, aby sa múka poriadne premiešala do zmesi.

3. Krok

Formu barančeka poctivo vymastíme maslom. Nevynecháme ani jeden kúsok, najmä časť okolo uší a hlavy barančeka. Vysypeme múkou a môžeme doň naliať cesto.

4. Krok

Čas pečenia je 40-45 minút, najlepšie je samozrejme barančeka sledovať a urobiť si test cesta špajdlou. Opatrne ho vyberieme z formy. Hotového barančeka necháme vychladnúť na mriežke a poriadne ho ocukrujeme. Ako oči som použila lentilky, ale je to na vašej fantázii. Krásne veľkonočné sviatky.

Ingrediencie
Suroviny
4 ks
väčších vajec
200 g
polohrubá múka
1
kypriaci prášok do pečiva
1
vanilkový cukor
12 dl
maslo
200 g
práškový cukor
kôra z biocitróna
lentilky
Na vymazanie formy barančeka
1 pl
maslo