Veľkonočný baranček z piškótového cesta

Veľkonočný baranček z piškótového cesta

55 min
1
REKLAMA

K symbolom veľkonočných sviatkov a jari neodmysliteľne patrí veľkonočný baranček. V detstve ho piekla stará mama a zvykol byť skôr dekoráciou na veľkonočnom stole ako pochutinou. U nás doma však práve preto pečieme dvoch. 🙂

55 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 4 ks väčších vajec Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 12 dl maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • kôra z biocitróna Pridané do
  • lentilky Pridané do

Na vymazanie formy barančeka

  • 1 pl maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a cukrov vyšľaháme sneh. Keď bude zmes vyšľahaná, pridáme žĺtky a znova zašľaháme. (Žĺtky pridávame postupne po jednom).

2. Krok

V miske si preosejeme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Po lyžiciach primiešame múku. Miešame opatrne, aby ostalo cesto vzdušné, ale tak, aby sa múka poriadne premiešala do zmesi.

3. Krok

Formu barančeka poctivo vymastíme maslom. Nevynecháme ani jeden kúsok, najmä časť okolo uší a hlavy barančeka. Vysypeme múkou a môžeme doň naliať cesto.

4. Krok

Čas pečenia je 40-45 minút, najlepšie je samozrejme barančeka sledovať a urobiť si test cesta špajdlou. Opatrne ho vyberieme z formy. Hotového barančeka necháme vychladnúť na mriežke a poriadne ho ocukrujeme. Ako oči som použila lentilky, ale je to na vašej fantázii. Krásne veľkonočné sviatky.

Komentáre (1)

Lea 21. 3. 2022

Moje najobľúbenejšie jedlo.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov