REKLAMA

Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Vegánske mascarpone

Tento recept je jemná, krémová vegánska alternatíva k talianskemu mascarpone. Pripravuje sa len zo štyroch ingrediencií a skvele sa hodí do akéhokoľvek koláča alebo jedla, kde je potrebné tradičné mascarpone.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 200 g Surové arašidy Pridané do
  • 120 ml Chladené kokosové mlieko s plným obsahom tuku Pridané do
  • 2 polievková lyžica jablkové pyré nesladené Pridané do
  • 1 moka lyžica morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Namáčajte kešu orechy. Položte kešu orechy do studenej vody a nechajte ich namočené aspoň 4 hodiny alebo po celú noc. Toto pomôže zmäkčiť kešu orechy.

2. Krok

Precedz a opláchni kešu orechy. Potom daj kešu orechy do mixéra.

3. Krok

Pridaj morskú soľ, kokosové mlieko a jablkovú pálenku.

4. Krok

Zmiešajte prísady, kým nebude krémové a hladké.

5. Krok

Nad veľkú misu si položte sitko a podložte ho gázou. Vlejte doň zmes a nechajte prebytočnú tekutinu odkvapkať. Nechajte stáť 30-40 minút.

6. Krok

Zabaľte gázu a vymačkajte prebytočnú tekutinu. Zostatok materiálu v gáze je vegánska mascarpone.

7. Krok

Uložte do chladničky a spotrebujte do 1 týždňa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov