REKLAMA

Vaječný likér bez salka

Domáci vaječný likér len s minimom kvalitných ingrediencií. Keď vynecháte rum, môžete ho dopriať aj deťom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 300 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 300 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 150 ml bieleho rumu Pridané do
  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 6 žĺtkov z čerstvých vajec Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do
  • 1 čl škorice Pridané do
  • 5 klinčekov Pridané do
  • 2 badiány Pridané do
  • Štipka mletý muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a smotanu.

2. Krok

Vanilkový struk prekrojíme pozdĺžne a nožom z neho vyškrabeme všetky zrniečka.

3. Krok

Pridáme ich do hrnca spolu so škoricou, muškátovým orechom,klinčekmi a badiánom.

4. Krok

Zmes za občasného miešania zohrejeme na 60 C.

5. Krok

Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustú penu.

6. Krok

Keď je mliečna zmes horúca, po lyžiciach ju pridáme k žĺtkom a zakaždým premiešame metličkou. Takto pridáme k žĺtkom len polovicu mliečnej zmesi. Postupujeme tak preto, aby žĺtka nedostali teplotný šok a nemali sme z likéru praženicu.

7. Krok

Následne všetko prelejeme naspäť do hrnca a za pravidelného miešania metličkou zohrievame na teplotu 70 C.

8. Krok

Likér stiahneme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť.

9. Krok

Na záver pridáme biely rum a dobre premiešame.

10. Krok

Likér precedíme cez sitko a skladujeme vo fľaši v chladničke.

11. Krok

Vydrží niekoľko dní, ak ho skôr nevypijete :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov