REKLAMA

Vaječný likér bez salka

Domáci vaječný likér len s minimom kvalitných ingrediencií. Keď vynecháte rum, môžete ho dopriať aj deťom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 300 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 300 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 150 ml bieleho rumu Pridané do
  • 120 g kryštálový cukor Pridané do
  • 6 žĺtkov z čerstvých vajec Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do
  • 1 čl škorice Pridané do
  • 5 klinčekov Pridané do
  • 2 badiány Pridané do
  • Štipka mletý muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a smotanu.

2. Krok

Vanilkový struk prekrojíme pozdĺžne a nožom z neho vyškrabeme všetky zrniečka.

3. Krok

Pridáme ich do hrnca spolu so škoricou, muškátovým orechom,klinčekmi a badiánom.

4. Krok

Zmes za občasného miešania zohrejeme na 60 C.

5. Krok

Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom na hustú penu.

6. Krok

Keď je mliečna zmes horúca, po lyžiciach ju pridáme k žĺtkom a zakaždým premiešame metličkou. Takto pridáme k žĺtkom len polovicu mliečnej zmesi. Postupujeme tak preto, aby žĺtka nedostali teplotný šok a nemali sme z likéru praženicu.

7. Krok

Následne všetko prelejeme naspäť do hrnca a za pravidelného miešania metličkou zohrievame na teplotu 70 C.

8. Krok

Likér stiahneme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť.

9. Krok

Na záver pridáme biely rum a dobre premiešame.

10. Krok

Likér precedíme cez sitko a skladujeme vo fľaši v chladničke.

11. Krok

Vydrží niekoľko dní, ak ho skôr nevypijete :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov