REKLAMA

Zdroj: Photosiber from Getty Images

Vajcia na mäkko

Pravidelne si na raňajky pripravujem vajíčka na mäkko, najmä cez víkendy, keď je jednoducho čas si trochu pochutnať. Je to skvelý spôsob, ako začať deň niečím rýchlym, živým a chutným. Navyše je to jedlo, ktoré ponúka veľa možností - môžete ho podávať s toastom, čerstvými bylinkami alebo dokonca avokádom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 4 kus vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Najprv nechajte vajcia aklimatizovať na izbovú teplotu, pretože studené vajcia môžu vo vriacej vode ľahko prasknúť.

2. Krok

Do veľkého hrnca nalejte dostatočnú vrstvu vody, aby boli vajcia úplne ponorené.

3. Krok

Priveďte vodu do varu. Keď voda začne bublať, znížte teplotu na strednú a opatrne do nej vložte vajcia.

4. Krok

Do špičky vajíčka urobte špendlíkom dierku, čím znížite riziko rozbitia škrupiny.

5. Krok

Vajíčka varte presne 5 minút, ak chcete mať tekutý žĺtok, a ak máte radšej polotekutý žĺtok, varte ich 7 minút.

6. Krok

Po uplynutí času vajcia okamžite vyberte a vložte ich do studenej vody, aby sa rýchlo ochladili a zastavilo sa ich ďalšie varenie.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2017 receptov

Dezert

3161 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1172 receptov

Večera

3853 receptov

Cestoviny

461 receptov