REKLAMA
Úžasné domáce rožky Salzstangerl

Úžasné domáce rožky Salzstangerl

Kto by nemal rád čerstvé rožky na raňajky? S chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou? Ponúkam vám veľmi jednoduchý receptík na skvelé rožky, ktoré sa hodia nielen na raňajky, ale aj k dobrému gulášu alebo polievke👍

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Cesto

  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 612 dl voda Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do

Na potretie

  • voda Pridané do

Na posypanie

  • hrubozrnná soľ Pridané do
  • celá rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V miske si najprv lyžicou premiešame múku so soľou. Pridáme tekuté maslo a v 4 dl vody rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Tých zvyšných cca 2,5-3 dl vody pridávame postupne pri vypracúvaní cesta podľa toho, ako múka pije. Vypracujeme si polotuhé cesto, ktoré ešte s trochou múky vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme hrubozrnnú soľ a celú rascu na posypanie. Ďalej trochu vody na potretie rožkov pred pečením a aj mištičku vody, ktorú dáme na spodok rúry počas pečenia. Z mištičky sa počas pečenia voda vyparuje a od toho budú naše rožky príjemne chrumkavé ;-)

3. Krok

Nakysnuté cesto rozdelíme na 17 rovnakých častí a každý kúsok ešte raz krátko vymiesime do bochníčka.

4. Krok

S bochníčkami ihneď pracujeme ďalej. Bochníček vyvaľkáme na tenko, najprv len do tvaru veľkého vajca a následne do tvaru trojuholníka. A napokon cesto zrolujeme od širšej smerom k užšej strane do tvaru tenkého rožka so špicatými koncami :-)

5. Krok

Rožky pokladieme na suchý plech, potrieme poriadne vodou a posypeme soľou a rascou. Takto necháme rožky 10 minút postáť. Za tento čas si rozohrejeme rúru na 210 °C a dáme do nej aj mištičku s vodou, najlepšie už s horúcou, aby začala vrieť, kým sa rúra rozohreje na 210 °C.

6. Krok

Napokon rožky dáme do rúry a pečieme cca 20 minút do zlatista :-) Treba si to radšej kontrolovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

Úžasné domáce rožky Salzstangerl - krok prípravy 1
7. Krok

Rožky sú výborné, zvonka chrumkavé vo vnútri s jemnou striedkou ;-) Verím, že po skúške si ich zamilujete! Prajem dobrú chuť !

Úžasné domáce rožky Salzstangerl - krok prípravy 1
8. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Komentáre (1)

Mia 19. 11. 2022

vynikajúce v nedelu som ich urobila vsetko sa zjedlo

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov