REKLAMA

Zdroj: Master_Video from Getty Images

Údená domáca klobása

Perfektná údená domáca klobása, ktorá chutí lepšie ako z obchodu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 2 kg bravčového mäsa Pridané do
  • 200 g Slaniny Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletej červenej papriky Pridané do
  • 1 kl mletej čiernej papriky Pridané do
  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 m črevá na klobásy Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Najprv musíme mäso očistiť od šľiach a nakrájať na menšie kúsky. Potom ho pomelieme mlynčekom na mäso spolu so slaninou. Zvolíme najhrubší disk, aby klobása nebola príliš jemná. Tenká klobása sa pri údení rýchlejšie vysuší a môže byť tvrdá.

2. Krok

K mäsovej zmesi pridáme strúčiky cesnaku pretlačené cez lis. Pridáme soľ, papriku, dobre premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.

3. Krok

Na druhý deň si pripravíme črevá na plnenie. Naplníme ich mäsovou zmesou pomocou mäsových plničiek. Dávajte pozor, aby ste ich neplnili príliš - črevá sa môžu pretrhnúť.

4. Krok

Klobásu pevne zaviažeme. Potom ju vložíme do hrnca s vodou a varíme 1,5 hodiny. Po uvarení klobásu necháme vychladnúť.

5. Krok

Nakoniec ju vyudíme na nízkej teplote (70-80°C) 2-3 hodiny, až kým nebude mať peknú zlato-hnedú farbu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov