REKLAMA

Zdroj: Master_Video from Getty Images

Údená domáca klobása

Perfektná údená domáca klobása, ktorá chutí lepšie ako z obchodu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 2 kg bravčového mäsa Pridané do
  • 200 g Slaniny Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletej červenej papriky Pridané do
  • 1 kl mletej čiernej papriky Pridané do
  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 m črevá na klobásy Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Najprv musíme mäso očistiť od šľiach a nakrájať na menšie kúsky. Potom ho pomelieme mlynčekom na mäso spolu so slaninou. Zvolíme najhrubší disk, aby klobása nebola príliš jemná. Tenká klobása sa pri údení rýchlejšie vysuší a môže byť tvrdá.

2. Krok

K mäsovej zmesi pridáme strúčiky cesnaku pretlačené cez lis. Pridáme soľ, papriku, dobre premiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.

3. Krok

Na druhý deň si pripravíme črevá na plnenie. Naplníme ich mäsovou zmesou pomocou mäsových plničiek. Dávajte pozor, aby ste ich neplnili príliš - črevá sa môžu pretrhnúť.

4. Krok

Klobásu pevne zaviažeme. Potom ju vložíme do hrnca s vodou a varíme 1,5 hodiny. Po uvarení klobásu necháme vychladnúť.

5. Krok

Nakoniec ju vyudíme na nízkej teplote (70-80°C) 2-3 hodiny, až kým nebude mať peknú zlato-hnedú farbu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov