REKLAMA

Trnkové víno recept

Víno z trniek nazbieraných po prvom mraze.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg trnky Pridané do
  • 1 kg kryštálový cukor Pridané do
  • 2 l vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Trnky zbierame po prvom mraze aby mali tú najlepšiu chuť.

2. Krok

Umyjeme si ich a očistíme od nečistôt. Popučíme ich a nasypeme do veľkej fľaše.

3. Krok

Z vody a cukru si pripravíme cukrový rozvar. Vodu zohrejeme a rozpustíme v nej cukor.

4. Krok

Sirupom zalejeme trky, fľašu uzatvoríme pomocou vínovej zátky a necháme kvasiť na tmavom mieste so stálou teplotou.

5. Krok

Tneto proces je ukončený vtedy, keď nám z vínovej zátky prestanú unikať bublinky. Víno musíme scediť, kalný spodok vylejeme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1497 receptov