REKLAMA

Trnkové víno recept

Víno z trniek nazbieraných po prvom mraze.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg trnky Pridané do
  • 1 kg kryštálový cukor Pridané do
  • 2 l vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Trnky zbierame po prvom mraze aby mali tú najlepšiu chuť.

2. Krok

Umyjeme si ich a očistíme od nečistôt. Popučíme ich a nasypeme do veľkej fľaše.

3. Krok

Z vody a cukru si pripravíme cukrový rozvar. Vodu zohrejeme a rozpustíme v nej cukor.

4. Krok

Sirupom zalejeme trky, fľašu uzatvoríme pomocou vínovej zátky a necháme kvasiť na tmavom mieste so stálou teplotou.

5. Krok

Tneto proces je ukončený vtedy, keď nám z vínovej zátky prestanú unikať bublinky. Víno musíme scediť, kalný spodok vylejeme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov