Trnkové víno recept

60 min
REKLAMA

Víno z trniek nazbieraných po prvom mraze.

60 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg trnky Pridané do
  • 1 kg cukor kryštálový Pridané do
  • 2 l vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Trnky zbierame po prvom mraze aby mali tú najlepšiu chuť.

2. Krok

Umyjeme si ich a očistíme od nečistôt. Popučíme ich a nasypeme do veľkej fľaše.

3. Krok

Z vody a cukru si pripravíme cukrový rozvar. Vodu zohrejeme a rozpustíme v nej cukor.

4. Krok

Sirupom zalejeme trky, fľašu uzatvoríme pomocou vínovej zátky a necháme kvasiť na tmavom mieste so stálou teplotou.

5. Krok

Tneto proces je ukončený vtedy, keď nám z vínovej zátky prestanú unikať bublinky. Víno musíme scediť, kalný spodok vylejeme.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov