:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MiHEKoaM6EM2d_hCnzOb/7ff2b763df38832370f5126e44d8b4.jpeg)
Zdroj: Canva
Tomahawk steak recept
30 min
2
REKLAMA
Chrumkavý na povrchu a šťavnatý vo vnútri. Recept na perfektný grilovaný steak tomahawk.
30 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- hovädzí steak Tomahawk
- soľ
- čierne korenie
- extra panenský olivový olej
- bylinkové maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Mäso je potrebné vybrať z chladničky minimálne 30 minút pred prípravou, ideálna je izbová teplota.
2. Krok
Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a sprudka grilujeme na rozpálenej časti grilu asi 1 minútu z každej strany. Následne dopekáme na kľudnejšej časti grilu s teplomerom na 55 °C vnútornej teploty mäsa.
3. Krok
Po vybratí z grilu ešte necháme 5 minút odpočinúť s bylinkovým maslom na povrchu, prikryté alobalom.
4. Krok
Dobrú chuť
Určitě vyskúšam...pre kolegyňe v práci :-)