FOTORECEPT Tekvicový krém so sušenými feferónkami
Výborná krémová polievka dochutená so sušenými feferónkami a kyslou smotanou
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 tekvica hokkaido
- 2 mrkvy
- 4 zemiaky
- soľ
- sušená feferonka
- tekvicové semienka
- 1 pochuťková smotana
- voda
- olivový olej
Postup
Nachystáme si ingrediencie. Mrkvu aj zemiaky očistíme, ja hokkaidó len dobre umyjem dávam ho celé.
Pokrájame na malé kocky.
Dávam variť cca na 25 minút úplne domäkka spolu so soľou a feferónkami.
Keď je zelenina uvarená do mäkka, tak rozmixujeme ponorným mixérom do hladka - na krém.
Servírujeme spolu s olivovým olejom a pochúťkovou smotanou. Ja si ešte pridávam feferónky a tekvicové semiačka. Baví má táto kombinácia, že je výrazne pikantná, ale smotana to zjemní. Teraz je začiatok leta, takže polievka je veľmi rýchla a výborná ... až mame čas na krásne dni. Nech sa polievka vydarí. Keď by ste varili polievku pre deti mínus feferónky.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tekvicový krém so sušenými feferónkami
Výborná krémová polievka dochutená so sušenými feferónkami a kyslou smotanou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TZuT1uRYUaBe6jI9zW1b/29d5b4a0e2a3d3e36ba4953271005bb1.jpeg)
Nachystáme si ingrediencie. Mrkvu aj zemiaky očistíme, ja hokkaidó len dobre umyjem dávam ho celé.
Pokrájame na malé kocky.
Dávam variť cca na 25 minút úplne domäkka spolu so soľou a feferónkami.
Keď je zelenina uvarená do mäkka, tak rozmixujeme ponorným mixérom do hladka - na krém.
Servírujeme spolu s olivovým olejom a pochúťkovou smotanou. Ja si ešte pridávam feferónky a tekvicové semiačka. Baví má táto kombinácia, že je výrazne pikantná, ale smotana to zjemní. Teraz je začiatok leta, takže polievka je veľmi rýchla a výborná ... až mame čas na krásne dni. Nech sa polievka vydarí. Keď by ste varili polievku pre deti mínus feferónky.