Tekvicový krém so sušenými feferónkami

FOTORECEPT Tekvicový krém so sušenými feferónkami

REKLAMA

Výborná krémová polievka dochutená so sušenými feferónkami a kyslou smotanou

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • tekvica hokkaido
  • mrkvy
  • zemiaky
  • soľ
  • sušená feferonka
  • tekvicové semienka
  • pochuťková smotana
  • voda
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si ingrediencie. Mrkvu aj zemiaky očistíme, ja hokkaidó len dobre umyjem dávam ho celé.

Tekvicový krém so sušenými feferónkami - krok prípravy 1
2. Krok

Pokrájame na malé kocky.

Tekvicový krém so sušenými feferónkami - krok prípravy 2
3. Krok

Dávam variť cca na 25 minút úplne domäkka spolu so soľou a feferónkami.

Tekvicový krém so sušenými feferónkami - krok prípravy 3
4. Krok

Keď je zelenina uvarená do mäkka, tak rozmixujeme ponorným mixérom do hladka - na krém.

Tekvicový krém so sušenými feferónkami - krok prípravy 4
5. Krok

Servírujeme spolu s olivovým olejom a pochúťkovou smotanou. Ja si ešte pridávam feferónky a tekvicové semiačka. Baví má táto kombinácia, že je výrazne pikantná, ale smotana to zjemní. Teraz je začiatok leta, takže polievka je veľmi rýchla a výborná ... až mame čas na krásne dni. Nech sa polievka vydarí. Keď by ste varili polievku pre deti mínus feferónky.

Tekvicový krém so sušenými feferónkami - krok prípravy 5

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Topka!