REKLAMA

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Tarte Tatin

Tarte Tatin je podľa mňa jeden z najchutnejších jablkových koláčov vôbec. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne začiatočník aj skúsený kuchár.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 6 ks Veľké jablká Pridané do
  • 150 g cukor Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 300 g Lístkové cesto Pridané do
  • štipka škorice Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 180 stupňov. Vždy si vezmem hrniec, ktorý môže byť v rúre a na sporáku zároveň, a rozpustím v ňom maslo s cukrom. Po chvíli sa začne tvoriť karamel a vtedy pridám olúpané jablká nakrájané na štvrtiny. Nezabudnite štvrtky jabĺk potrieť citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jabliek nesmie byť málo, aby pri pečení vytvorili dostatočne hrubú vrstvu.

2. Krok

Potom položím vyvaľkané lístkové cesto na karamelizované jablká. Okraje cesta pritlačím k jablkovej vrstve a vložím do rúry. Koláč pečiem asi 20 minút, kým nie je zlatohnedý.

3. Krok

Keď je koláč hotový, vyberiem ho z rúry a nechám chvíľu vychladnúť. Potom ho vyklopím na tanier a je hotový. Tarte Tatin nielen skvele vyzerá, ale aj výborne chutí. Cesto je chrumkavé a jablková náplň krásne sladká.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Na panvici

1222 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov