Tanier lenivej gazdinej

REKLAMA

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

  • 120Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks údené koleno Pridané do
  • 1 pár údená klobása Pridané do
  • 800 g údené rebra Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej Pridané do
  • 1 kg zemiaky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

vynikajuci receptik :) robila som prvykrat podla vasho receptu a musim povedat ze uplne uzasny receptik,dobre to dopadlo.A manzelovi velmi chutil..dakujem :)

Podobné recepty

Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úhrabky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Úhrabky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Fazuľovica od Katky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Granadír so slaninkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úhrabky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Úhrabky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Gazdovské bryndzovo kapustové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Fazuľovica od Katky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Granadír so slaninkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image Evka_Marek_Hurka

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

120
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Ingrediencie
1 ks
údené koleno
1 pár
údená klobása
800 g
údené rebra
1 kg
kyslá kapusta môže byt aj viacej
1 kg
zemiaky