:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DlWREDzo8qHNEZCwdh8M/7228c4d17224c7035914e38d078ef14f.jpeg)
Tanier lenivej gazdinej
Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.
Ingrediencie
- 1 ks údené koleno
- 1 pár údená klobása
- 800 g údené rebra
- 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej
- 1 kg zemiak
Postup
Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.
Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.
Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.
Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.
Komentáre (2)
vynikajuci receptik :) robila som prvykrat podla vasho receptu a musim povedat ze uplne uzasny receptik,dobre to dopadlo.A manzelovi velmi chutil..dakujem :)
Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé