REKLAMA

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

REKLAMA
Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce klobásy, ako ich máme najradšej – Takto sa dajú pripraviť aj doma!

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks údené koleno Pridané do
  • 1 pár údená klobása Pridané do
  • 800 g údené rebra Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej Pridané do
  • 1 kg zemiak Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Komentáre (2)

Beata_Svrcekova 19. 6. 2022

Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé

Ervina 21. 9. 2021

vynikajuci receptik :) robila som prvykrat podla vasho receptu a musim povedat ze uplne uzasny receptik,dobre to dopadlo.A manzelovi velmi chutil..dakujem :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4180 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3157 receptov

Raňajky

1169 receptov

Večera

3849 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

460 receptov