Tanier lenivej gazdinej

REKLAMA

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

  • 120Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks údené koleno Pridané do
  • 1 pár údená klobása Pridané do
  • 800 g údené rebra Pridané do
  • 1 kg kyslá kapusta môže byt aj viacej Pridané do
  • 1 kg zemiaky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Komentáre (2)

Beata_Svrcekova 19. 6. 2022

Dobrý deň, recept ako fajná kapustnica...ja by som všetky ingrediencie vybrala pred dovarenim, dala na pekáč a dala zapiecť na pár minút do rúry...bolo by to ešte aj chrumkavé

Ervina 21. 9. 2021

vynikajuci receptik :) robila som prvykrat podla vasho receptu a musim povedat ze uplne uzasny receptik,dobre to dopadlo.A manzelovi velmi chutil..dakujem :)

Podobné recepty

Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úhrabky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Úhrabky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4

Fazuľovica od Katky

3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úhrabky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Úhrabky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4

Fazuľovica od Katky

3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4
Bravčová panenka s horčičovou omáčkou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Evka_Marek_Hurka

Tanier lenivej gazdinej

Tento tradičný slovensky obed varievala moja babka, keď bolo viacej roboty na poliach. My sme ho obohatili o údené koleno. Dá sa povedať, že dva v jednom, lebo z vývaru, čo zostane po pridaní hríbov a paradajkového pretlaku je výborná polievka.

120
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Údené koleno dáme variť do väčšieho hrnca s vodou. Varíme cca 1hod.

2. Krok

Pridáme údenú klobásu, údené rebrá a premytú kyslú kapustu. Varíme všetko spolu asi 30-45 minút.

3. Krok

Pridáme zemiaky a varíme ich do mäkka. Vyberiem všetko na jeden veľký tanier.

4. Krok

Z vývaru, čo nám zostal si môžeme urobiť fajnovú kapustovú polievku po pridaní sušených hríbov a jedného paradajkového pretlaku.

Ingrediencie
1 ks
údené koleno
1 pár
údená klobása
800 g
údené rebra
1 kg
kyslá kapusta môže byt aj viacej
1 kg
zemiaky