REKLAMA

Zdroj: Canva

Talianska paradajková omáčka na cestoviny

Tradičná talianska omáčka vyrobená z paradajok, ktorá sa hodí na akékoľvek cestoviny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 400 g konzervovaných rajčín Pridané do
  • 100 ml červeného vína Pridané do
  • 3 Lyžice koncentrovaného paradajkových pretlaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 3 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • hrsť čerstvého bazalku Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme pár minút, kým cibuľa nie je sklenená.

2. Krok

Pridáme mleté mäso a restujeme ďalších 10 minút.

3. Krok

Následne pridáme konzervované rajčiny, koncentrovaný paradajkový pretlak, mleté korenie, soľ a dobre premiešame. Omáčku necháme dusiť na stredne silnom ohni približne 15 minút.

4. Krok

Potom pridáme červené víno a zľahka premiešame. Opäť dusíme približne 10 minút.

5. Krok

Nakoniec pridáme čerstvú bazalku a omáčka je hotová. Podávame s vašimi obľúbenými cestovinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4389 receptov

Mäsité jedlá

2098 receptov

Mascarpone

314 receptov

Večera

4061 receptov

Cestoviny

497 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1258 receptov

Dezert

3380 receptov