Talianska ciabatta

Talianska ciabatta

80 min
REKLAMA

Pravá talianska ciabatta. Výborné talianske pečivo.

80 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Kvások

  • 320 g hladká múka Pridané do
  • 3 g aktívne sušené droždie Pridané do
  • 260 ml teplá voda Pridané do

Cesto

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 3 g aktívne sušené droždie Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 330 ml teplá voda Pridané do
  • 16 g soľ Pridané do
  • 250 g nakrájané olivy Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na začiatok si pripravíme kvások z múky, droždia a vody. Suroviny spolu vymiešame a necháme pod pokrievkou naštartovať kvások.

Talianska ciabatta - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Keď máme kvások pripravený, môžeme vymiesiť cesto. V mixéri zmiešame múku, olej, 3g sušeného droždia, pripravený kvások, nakrájané olivy, soľ, cukor a vodu.

Talianska ciabatta - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Vymiesime cesto, ktoré bude lepivé. Prikryjeme ho pokrievkou a necháme približne 60 minút kysnúť.

Talianska ciabatta - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Po vykysnutí cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ho rukami.

Talianska ciabatta - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Následne ho preložíme na plech na pečenie, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 12 častí.

Talianska ciabatta - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Pečime na 230°C približne 20 minút.

Talianska ciabatta - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov