REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h3jk7F4MLliku3B5K_bh/17d0849d41a9740ac6003ec92c3e3c.jpeg)
Tagliatelle s tuniakom
Rýchly a chutný recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 200 g tagliatelle alebo iné cestoviny
- 1 konzerva tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej šťave
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa voliteľné
- 200 g cherry paradajok alebo 2 bežné paradajky voliteľné
- 1 pl paradajkového pretlaku voliteľné
- olivový olej
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka voliteľné
- strúhaný parmezán voliteľné
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Uvar cestoviny podľa návodu – do osolenej vody, al dente (cca 8–10 min).
2. Krok
Na panvici rozohrej trochu olivového oleja, pridaj nadrobno nakrájaný cesnak a (ak chceš) cibuľu. Restuj 1–2 minúty do zmäknutia.
3. Krok
Pridaj tuniaka aj s trochou oleja z konzervy. Krátko premiešaj, aby sa zohrial.
4. Krok
(Voliteľne) Pridaj nakrájané cherry paradajky alebo trochu paradajkového pretlaku a nechaj prevrieť 3–4 minúty. Dochuť soľou, korením.
5. Krok
Cestoviny scedíš a pridáš priamo na panvicu. Premiešaj, aby sa spojili chute.
6. Krok
Podávaj s čerstvou vňaťou a parmezánom.