REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XvdRG2XeGYbG5h5syhGz/467f6277bdbbb2b410768fa8ba0884.png)
Švédske mäsové guľky köttbullar s omáčkou
Švédske mäsové guľky s omáčkou sú klasickým švédskym jedlom, ké sa môže podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo aj na grilovanie.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 Mäsové guľky:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks vajcia
- 1⁄4 šálky strúhanky
- 1⁄4 šálky mlieka
- 1 pl korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Omáčka:
- 1⁄2 šálky smotany na šľahanie
- 1 šálka hovädzieho vývaru
- 1⁄2 ks Cibuľa
- 1 pl masla
- 1 pl múka
- 1 pl nasekaných kôprových lístkov
- soľ a korenie podľa chuti
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, vajcia, strúhanku, mlieko a korenie. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
2. Krok 
  Vytvorte guľky o veľkosti 3 cm a položte ich na tanier.
3. Krok 
  Rozohrejte panvicu s olejom a orestujte guľky z oboch strán do zlatista.
4. Krok 
  Na prípravu omáčky, rozohrejte maslo v panvici a pridajte cibuľu. Smažte, až kým cibuľa zmäkne, potom pridajte múku a miešajte 1-2 minúty.
5. Krok 
  Postupne pridávajte hovädzí vývar, miešajte, až kým sa omáčka nezačne zahusťovať.
6. Krok 
  Pridajte smotanu a kôprové lístky. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
7. Krok 
  Podávajte mäsové guľky s prílohou a zalejte omáčkou.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cWJPFybVXHxH3nfyyTFX/8f17d92638cf07f278e87daf54ed2f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VTopte2N3oO6dQ4lEFcK/138718ad1620d686480721ce552544.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 